SEGRE

METEOROLOGIA ESTACIONS

Pluja per rebre la tardor

Les precipitacions protagonitzen les últimes hores de l’estiu a Ponent || El primer cap de setmana de la nova estació arriba amb temperatures a l’alça

Un veí obrint una claveguera davant del cúmul de precipitacions ahir a Ivars d’Urgell.

Un veí obrint una claveguera davant del cúmul de precipitacions ahir a Ivars d’Urgell.EDGAR ALDANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pluja es va convertir ahir en la protagonista meteorològica de les comarques de Ponent, amb unes precipitacions que van deixar registres importants (per sobre dels 40 litres per metre quadrat) en localitats com Alfarràs o Alguaire, però que també van mullar els carrers de Lleida ciutat. Així va rebre Ponent la tardor, que va començar ahir a la nit quan passaven dos minuts de les deu. Tanmateix, la previsió diu que les comarques lleidatanes estrenaran aquesta nova estació de l’any amb un cap de setmana de temperatures gairebé estiuenques i un cel generalment destapat, només amb tempestes previstes a la zona del Pirineu. Segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), les mínimes podrien baixar avui, però les màximes s’elevaran i a la província de Lleida sobrepassaran els 26 graus. Per demà diumenge, fins i tot els valors podrien ser més alts.

Una vegada passat el cap de setmana, l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) preveu que dilluns arribi un front que, encara que no serà en principi gaire actiu, sí que podria deixar precipitacions al terç nord de la Península, sent més probables a la zona del Cantàbric i al Pirineu, on podria ploure en forma de tempestes.

El cel estarà avui i demà destapat, excepte al Pirineu, i les màximes superaran els 26 graus

Tanmateix, a partir de dimarts gairebé tot el país tindrà el cel poc ennuvolat i amb temperatures en ascens.

La temperatura mitjana a Espanya va assolir entre juliol i agost els 24,7 ºC, un valor que se situa 1,6 ºC per sobre de la mitjana dels anteriors estius (període de referència 1981-2010).

Les comarques de Lleida tanquen l’estiu més calorós des del 2003

Les comarques de Ponent van posar ahir punt final a un estiu d’altes temperatures que a finals del mes d’agost passat es va determinar que seria el més càlid des de l’any 2003. I és que s’han viscut diverses onades de calor amb temperatures que s’han situat al voltant dels 40 graus. La situació ha estat molt similar en el conjunt d’Espanya on, segons els balanços estadístics, el del 2017 també ha si el segon estiu més càlid des que es van iniciar els registres el 1965. En aquest rànquing només el supera l’estiu del 2003, quan la temperatura mitjana va assolir els 25º C. El mateix ha passat a ­Catalunya, que també ha viscut el segon estiu més calorós des que hi ha dades disponibles.

tracking