SEGRE

POBLACIÓ ESTADÍSTICA

Les ruptures matrimonials baixen un 7 % a Lleida

El 2016 es van registrar 942 casos, setanta menys que un any abans || Tot i així, augmenten entre les parelles del mateix sexe

Imatge d’arxiu d’una botiga de vestits de núvia.

Imatge d’arxiu d’una botiga de vestits de núvia.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els lleidatans es casen més i se separen menys. Així ho mostra l’última estadística de l’INE sobre separacions, nul·litats i divorcis que constata que les ruptures matrimonials a les comarques de Ponent van caure un 7% el 2016, amb un total de 942 casos registrats. Per tipus de ruptura, es van comptabilitzar 34 separacions a Lleida l’any passat, un 48,8% menys que un any abans. Una xifra que torna a caure després de gairebé triplicar-se el 2015.

Tanmateix, la imensa majoria de les parelles que decideixen posar fi al seu matrimoni ho fa directament amb el divorci, sense una separació prèvia. Segons l’INE, el 2016 es van registrar 906 divorcis, la xifra més baixa dels últims tres anys i es manté la tendència de descens iniciada el 2014. Gairebé cinc de cada deu parelles separades o divorciades no tenen cap fill al seu càrrec i, en els casos en els quals sí que n’hi havia, la custòdia va ser atorgada a la mare en el 30% dels casos i en un 16,4% va ser compartida, dos punts menys que fa un any.

El que sí que augmenta, encara que molt lleugerament, són els casos en els quals és la mare qui ha de pagar la pensió alimentària i la compensatòria, encara que és una obligació que recau sobre el pare en el 40% de les ruptures. Així mateix, la majoria de les parelles que posen fi al seu matrimoni feia més de deu anys que convivien i en el 74% dels casos es va fer de mutu acord, sense passar pel jutjat. Pel que fa a les parelles del mateix sexe, l’estadística mostra que es van comptabilitzar 13 ruptures a Lleida l’any 2016, una xifra que s’ha multiplicat per quatre. Per altra banda, els matrimonis homosexuals s’han mantingut a l’alça en els últims anys.

tracking