SEGRE

POLÍTICA CULTURAL EQUIPAMENTS

Un enorme dipòsit d'art

El Dipòsit del Museu de l’Aigua es transformarà en sala d’exposicions al novembre per a la desena Biennal Cristòfol || Una edició especial d’aniversari, també amb obres a Sant Martí

Una vista de l’espai subterrani del Dipòsit de l’Aigua de Lleida, que acollirà obres d’art de la Biennal Cristòfol al novembre.

Una vista de l’espai subterrani del Dipòsit de l’Aigua de Lleida, que acollirà obres d’art de la Biennal Cristòfol al novembre.ITMAR FABREGAT

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Centre d’Art Contemporani la Panera de Lleida tancarà aquest 2017 de forma molt especial, amb la desena edició de la Biennal d’Art Leandre Cristòfol. Així, per celebrar com es mereix aquests vint anys de promoció de l’art contemporani, el certamen s’expandirà a partir del novembre més enllà de les parets de la Panera per arribar també fins a l’església romànica de Sant Martí –que ja ha acollit diversos esdeveniments culturals anteriorment– i al Dipòsit del Museu de l’Aigua, que es transformarà en un enorme contenidor artístic.

Aquesta antiga catedral de l’aigua es va construir a finals del segle XVIII per proveir d’aigua potable tota la ciutat. L’edifici subterrani, amb accés al públic des del carrer Múrcia, al costat del Pla de l’Aigua, està dominat per vint-i-cinc pilastres de pedra i era capaç d’emmagatzemar en el seu dia fins a nou milions de litres d’aigua. Des de l’any 2001, forma part del Museu de l’Aigua i pot visitar-se els dissabtes i diumenges al migdia. Fa tres anys, ja es va utilitzar en una intervenció artística, en aquest cas, amb una sèrie de projeccions audiovisuals aquàtiques aprofitant murs i parets com a pantalles. Amb ocasió de la Biennal Cristòfol, del 4 de novembre al 28 de gener, es convertirà en sala d’exposicions amb una selecció de les obres d’art participants, aptes per exhibir-se en aquest espai. Serà un muntatge espectacular per commemorar el vintè aniversari de la col·lecció municipal d’art generada a partir de la compra d’obres dels artistes participants en el certamen per part de la Paeria. Gràcies a la biennal, el fons compta amb peces d’Ignasi Aballí, Antoni Abad, Pep Agut, Ana Laura Aláez, Jordi Bernadó, Neus Buira, Daniel Canogar, Javier Codesal, Jordi Colomer, Alicia Framis o Eulàlia Valldosera, per esmentar només alguns dels més de cent cinquanta creadors de la col·lecció.

Gràcies a la Biennal, Lleida compta amb una col·lecció d’art actual amb obres de més de 150 creadors

La mostra, que podrà visitar-se fins al pròxim 15 d’octubre, presenta obres fruit dels diversos programes educatius de la Panera en què van participar alumnes des de les escoles bressol municipals fins a la Universitat de Lleida (facultat d’Educació), passant per escoles com ara la Pràctiques I i la Frederic Godàs, o instituts com el Màrius Torres, a més de centres d’educació especial com el Siloé de Mollerussa o L’Estel de Balaguer, o entitats com Prosec de Lleida i la Fundació Arrels.

Responsables de l’àrea pedagògica de la Panera van presentar també a professors i educadors l’oferta de propostes artístiques del centre d’art de cara al nou curs acadèmic que comença.

Exhibeixen projectes desenvolupats a la Panera per escoles i entitats La Panera va inaugurar ahir la tradicional jornada de portes obertes amb l’exposició dels diversos projectes desenvolupat per escoles i entitats de Lleida durant el curs passat.

Una vista de l’espai subterrani del Dipòsit de l’Aigua de Lleida, que acollirà obres d’art de la Biennal Cristòfol al novembre.

Una vista de l’espai subterrani del Dipòsit de l’Aigua de Lleida, que acollirà obres d’art de la Biennal Cristòfol al novembre.ITMAR FABREGAT

tracking