SEGRE

TRADICIONS FESTES

Verdú honra Bacus

El canal Segarra-Garrigues ajuda a incrementar la producció a les vinyes || Nova edició de la Festa de la Verema i el Vi

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’auge de l’interès pel món dels vins ha convertit Verdú, de només 930 habitants, en tot un referent. La immensa majoria dels agricultors conrea vinyes. De fet, el terme municipal d’aquesta petita localitat de la vall del Corb té 3.600 hectàrees i, actualment, un miler, el 27%, són de vinyes. Així mateix, Verdú té cinc cellers: Cercavins, Casa Pardet, Boldú Viticultors, Mas de Móra i Carviresa. L’alcalde, Josep Mas, va destacar ahir que l’arribada de l’aigua del canal Segarra-Garrigues, de moment, no ha fet augmentar el nombre d’hectàrees de vinya, però sí que n’ha incrementat la producció. “Ara comencen a produir a partir del segon any, quan abans n’havíem d’esperar quatre o cinc”, va assenyalar.

Aquestes dades donen més sentit que mai a la Festa de la Verema i el Vi (coneguda popularment com a Bacus), que aquest cap de setmana celebra la vint-i-vuitena edició. La festa va ser una proposta dels joves i els agricultors per posar en relleu els seus caldos i donar a conèixer el procés de producció.

Per avui, es preveuen la mostra de vins, el Concurs de Sardanes i l’espectacle ‘El tast 4.0’

Amb els anys, l’organitzador ha passat a ser l’ajuntament i “l’objectiu actual és promoure la qualitat del vi que s’elabora a Verdú”, segons va apuntar Mas. Entre les activitats previstes per avui, destaca l’obertura de la mostra de la DO Costers del Segre al castell, amb un total d’onze cellers que oferiran més de quaranta tipus de vins. Aquesta mostra es completarà amb dos tastos dirigits i amb el 31è Concurs de Sardanes, amb la Cobla Tàrrega.

Repetirà per tercer any consecutiu la piada nocturna amb un espectacle que porta per títol El tast 4.0, dirigit per Mònica Mar i Arnau Vinós i que se centrarà en els vins que es produeixen a la vila de Verdú. L’espectacle central de la festa del Bacus de Verdú, en el qual participen una quarantena d’actors

amateurs

de la localitat, tindrà lloc a les 20.30 hores, a la plaça del Bisbe Comelles, després de l’entrega de la distinció de Piador de l’Any. A la nit, els joves estrenaran un CorreBacus amenitzat amb la batucada dels Tabalers l’Espetec. Després, hi haurà llonganissada i concert.

La jornada de diumenge se centrarà en la cultura popular. L’organització ha informat que la Mostra Gastronòmica Terres de Lleida s’ha anul·lat per la coincidència amb la celebració del referèndum.

tracking