SEGRE

FESTES TRADICIONS

Èxit del Bacus de Verdú malgrat la pluja

Arranca la primera jornada de la 28a edició de la Festa de la Verema i el Vi || Mostra de vins de la DO Costers del Segre, concurs de sardanes i teatre, entre les activitats programades

Participants ahir en un dels tastos organitzats a la fira de Verdú.

Participants ahir en un dels tastos organitzats a la fira de Verdú.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Malgrat la pluja que va caure ahir a primera hora de la tarda, Verdú va celebrar amb èxit i bona afluència de públic la primera jornada de la 28a edició de la Festa de la Verema i el Vi, coneguda popularment com el Bacus. La sala de l’Abat Copons del castell es va omplir de caldos d’un total d’onze cellers de la DO Costers del Segre entre els quals hi ha les cinc que elaboren els seus vins a Verdú.

La mostra es va completar a la sala gòtica del castell de la localitat amb dos tastos dirigits. El primer va comptar amb onze assistents i el segon va completar l’aforament disponible de 29 persones. D’altra banda, a la plaça Major es va celebrar el 31 Concurs de Sardanes, amb la música de la Cobla Tàrrega, en el qual van participar un total de tretze colles amb uns 140 sardanistes. Estava previst que la jornada d’ahir finalitzés amb l’espectacle teatral central, un CorreBacus, llonganissada i concert.

L’objectiu de la fira és “promoure la qualitat del vi” elaborat a Verdú i donar a conèixer els cellers

L’alcalde, Josep Mas, va destacar en aquest sentit que l’objectiu del certamen és “promoure la qualitat del vi que elaborem a Verdú” així com donar a conèixer altres cellers de la DO Costers del Segre. S’ha de destacar que els ceps de la vall del Corb suporten una alta insolació a l’estiu, però a la tarda arriba la marinada, que ajuda a alentir la maduració del raïm. Aquesta climatologia provoca una concentració alta de tanins, que donen color al vi, però sense excessiva graduació. L’auge de l’interès per l’enologia ha convertit Verdú en un referent. De fet, el terme municipal d’aquesta petita localitat té 3.600 hectàrees, de les quals un miler són de vinyes. L’arribada de l’aigua del Segarra-Garrigues ha ajudat a incrementar la producció.

La jornada d’avui diumenge se centrarà en la cultura popular. Així doncs, el castell acollirà de nou la mostra de vins de la DO Costers del Segre entre les onze del matí i les nou de la nit i als carrers de Verdú al matí hi haurà la XVI Trobada de Puntaires amb 150 puntaires inscrites i la Trobada Gegantera, que ahir tenia tretze colles confirmades. A la tarda hi haurà la piada infantil.

Val a destacar que la Mostra Gastronòmica Terres de Lleida, que es portava a terme al Casal Verduní, diumenge al migdia, s’ha anul·lat per la coincidència amb la celebració del referèndum. Al llarg del dia el públic també podrà pujar a la torre del castell, així com visitar diferents exposicions al Mayoral Espai d’Art, al castell i a les residències Mare Marcel·lina i Sant Pere Claver.

Participants ahir en un dels tastos organitzats a la fira de Verdú.

Participants ahir en un dels tastos organitzats a la fira de Verdú.SEGRE TÀRREGA

tracking