SEGRE

TRADICIONS SUSPENSIÓ

Festa major de Lleida a mig pal

La Paeria suspèn els actes de la tarda després dels successos durant el referèndum || El consistori afirma en un comunicat que “els esdeveniments són contraris a l’esperit” de la celebració

La regidora de Cultura, Montse Parra, ahir durant la plantada de gegants, en el moment que estava desplaçada a Lluís Companys.

La regidora de Cultura, Montse Parra, ahir durant la plantada de gegants, en el moment que estava desplaçada a Lluís Companys.PAERIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els actes violents de l’1-O (més informació a les pàgines 3 a 18) van tenir conseqüències també en el dia de cloenda de la festa major de Lleida. Ahir, últim dia de festes, la Paeria va decidir, passat el migdia, cancel·lar tots els actes de la tarda, perquè “els esdeveniments viscuts avui són contraris a l’esperit de la festa major”, segons un comunicat emès pel consistori.

Amb això, es van anul·lar les Històries dansades previstes a la plaça Paeria (18.00), el ball de festa major a la plaça de Sant Joan (19.00), les sardanes a la plaça Paeria i els tradicionals focs artificials al marge esquerre del riu Segre (22.00), activitat que la Paeria havia anul·lat poques hores abans perquè, segons va explicar Ros, els focs “representen un símbol d’alegria que avui [per ahir] no es dóna ni en la societat catalana, ni en la lleidatana”.

‘Històries dansades’, ball de festa major, sardanes i focs artificials, alguns dels actes anul·lats

En canvi, sí que van tenir lloc les activitats programades al matí, com és el cas de la plantada de gegants, que per primera vegada es va desplaçar també a la plaça Pau Casals, el trofeu de tir amb arc, el concurs de pintura ràpida, l’ascens i descens de la Mitjana o la jornada de portes obertes a l’Arborètum, entre d’altres. Pel que fa a les cancel·lacions, la Paeria va assegurar que en les “pròximes dates es recuperaran aquestes activitats de cultura popular”.

Per la seua part, la regidora de Cultura, Montse Parra, va explicar que fins a ahir la festa major havia comptat amb una gran participació de públic i una diada castellera “de les més espectaculars i de més nivell”.

Parra també va lamentar el fet d’haver hagut de cancel·lar alguns dels actes de la jornada de diumenge, “però, tal com han evolucionat els fets durant el matí, s’ha convertit en impossible continuar amb les festes”, va assenyalar.

tracking