SEGRE

ENTITATS SALUT

Suport ferm contra el càncer

Augmenten els usuaris de l’AECC Catalunya Contra el Càncer de Lleida i els ajuts socials que ofereix || L’entitat suma 629 usuaris dels serveis de fisioteràpia, ioga o marxa nòrdica

Imatge de l’última caminada organitzada per l’AECC Catalunya Contra el Càncer l’any passat contra els tumors de mama.

Imatge de l’última caminada organitzada per l’AECC Catalunya Contra el Càncer l’any passat contra els tumors de mama.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Donar suport i acompanyar, de forma completament gratuïta, els malalts de càncer i les seues famílies. És un dels tres pilars d’actuació de l’AECC Catalunya Contra el Càncer de Lleida, a banda d’informar i conscienciar la societat i impulsar la investigació mèdica. L’any passat, l’associació lleidatana va atendre 252 persones que van rebre suport psicològic i 629 usuaris en els seus serveis de fisioteràpia, fisioteràpia aquàtica, ioga, tallers i marxa nòrdica, segons les dades de la seua última memòria anual. Totes dos xifres augmenten amb relació al 2015 i durant els primers sis mesos d’aquest any l’entitat lleidatana ha donat servei a 348 persones en els serveis d’atenció psicològica, orientació social, orientació medicosanitària i fisioteràpia.

Eva Figuera, gerent de la delegació lleidatana de l’AECC Catalunya Contra el Càncer, va explicar ahir que un dels seus grans assoliments i reptes és ser present a totes les comarques lleidatanes, amb desenes de juntes locals repartides pel territori. “El nostre objectiu és prestar un servei de proximitat a tots els malalts de càncer i als seus familiars, independentment d’on resideixin.”

És un dels grans reptes de l’entitat, que dóna servei a totes les comarques amb juntes locals

Cessió de material ortoprotètic, perruques, ajuts per a allotjament, transport o medicació

Cada junta local organitza, al llarg de l’any, diverses activitats, no només per recaptar fons, sinó també per informar i conscienciar la població amb conferències, xarrades i tallers. Per a això, compten amb el suport de la Diputació i els Centres d’Atenció Primària. Durant l’any passat, l’entitat va organitzar mig centenar de xarrades a Ponent i, segons Figuera, en el que va del 2017 ja se n’han fet 41, a les quals han assistit 2.200 persones.

Quant a l’origen dels recursos de l’entitat, el 42% prové de les aportacions dels socis; el 17%, dels acaptes; el 13%, de subvencions; un altre 13%, de donatius, i el 15% restant, de vendes i activitats.

El motiu és que l’entitat ha contractat aquest 2017 una treballadora social per impulsar i donar resposta a aquesta demanda. Segons l’entitat, un diagnòstic de càncer pot provocar canvis en les estructures familiars, socials i laborals del malalt, per la qual cosa l’associació intenta pal·liar aquests canvis.

Per a això, ofereix orientació, ajuts econòmics puntuals, cessió de material ortoprotètic (cadires de rodes, llits articulats, caminadors), perruques, medicació o ajuts per a allotjament a Barcelona o transport. L’atenció social s’emporta el 27% dels recursos econòmics de l’associació, seguida de l’atenció psicològica (22%). La investigació suposa el 15% dels recursos i la fisioteràpia, el 9%.

El setembre passat, l’AECC va entregar una beca a una doctora de l’IRB Lleida, Anna Macià Armengol, per investigar el càncer de pell, en el marc del programa de 140 beques que destina l’AECC a investigadors espanyols amb motiu del Dia Mundial per a la Investigació Contra el Càncer, a les quals destina un total de 12 milions d’euros.

Es tripliquen les intervencions d’atenció social, amb ajuts per a pròtesisUn dels serveis que han experimentat un augment més espectacular dels que ofereix l’AECC Catalunya Contra el Càncer de Lleida és el de l’atenció social. Els seus usuaris han passat de 25 el 2015 a 37 el 2016. I segueixen en augment. Segons Figuera, en el primer semestre d’aquest any han sigut 52 i la previsió és acabar l’any amb un centenar.

tracking