SEGRE

ENTITATS CRISI HUMANITÀRIA

Solidaritat lleidatana amb els refugiats

Lleida pels Refugiats ha recollit 140 sacs de dormir en quinze dies per enviar-los a la frontera francoitaliana || Hi ha més de 1.500 persones dormint al carrer

Membres de Lleida pels Refugiats van sortir ahir cap a Ventimiglia amb aquesta furgoneta.

Membres de Lleida pels Refugiats van sortir ahir cap a Ventimiglia amb aquesta furgoneta.LLEIDA PELS REFUGIATS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A les sis del matí d’ahir, una furgoneta va sortir des de Lleida cap a Ventimiglia, a la frontera entre França i Itàlia, amb tres voluntaris i carregada amb cent quaranta sacs de dormir, botes i roba d’abric. És el resultat d’una campanya de quinze dies que ha impulsat l’entitat Lleida pels Refugiats per ajudar les persones que des de fa uns mesos s’acumulen en aquesta zona. Pilar Sierra, una de les integrants de Lleida pels Refugiats, va explicar que hi ha més de mil cinc-centes persones vivint al carrer a Ventimiglia. La majoria procedeix de la ruta de Líbia i el seu objectiu és arribar a Alemanya o al Regne Unit, però França ha tancat les fronteres i no els permet el pas. “Es tracta d’una situació d’emergència. La vida allà és molt precària”, va afirmar Sierra. “Només hi ha una ONG treballant a la zona que ofereix als refugiats un àpat al dia”, va afegir.

Per aquesta raó, l’entitat lleidatana va posar en marxa fa quinze dies una campanya de recollida de sacs de dormir i roba d’abric que seguirà activa. “Farem més viatges”, va assegurar Sierra. “De moment, els voluntaris analitzaran la situació i impulsarem un projecte per al pròxim hivern i primavera amb l’objectiu de proporcionar als refugiats atenció bàsica.” Lleida pels Refugiats va agrair la col·laboració dels lleidatans que han donat sacs de dormir, roba i calçat de forma desinteressada. En aquesta campanya solidària han col·laborat particulars, centres educatius, empreses que han fet donacions i, fins i tot, bombers. L’entitat també va organitzar una obra de teatre i un concert el mes de setembre passat a la capital del Segrià amb l’objectiu de recaptar fons.

tracking