SEGRE

SOLIDARITAT MASCOTESAMICS PELUTSLYDIA ARGILÉSAMICS DELS ANIMALS SEGRIÀ

Protectores d'animals al límit

SOS dels refugis privats de gossos lleidatans davant de l’augment d’abandons i la falta de recursos econòmics || La majoria deuen diners a veterinaris i no reben ajuts de l’administració

Protectores d’animals al límit

Protectores d’animals al límitAMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les protectores d’animals lleidatanes, entitats privades sense ànim de lucre, es troben en una situació límit, alguna fins i tot a punt de tancar a causa de l’augment d’abandons de gossos i gats i als deutes acumulats per mantenir-los en bones condicions. Totes sobreviuen gràcies a les aportacions dels socis i donacions de particulars, treballen amb voluntaris i la majoria no reben ajuts per part de l’administració. És el cas d’Amics Peluts Baix Cinca, un refugi ubicat entre Seròs i la Granja d’Escarp que actualment acull 180 gossos. “No n’havíem tingut mai tants. Totes les protectores lleidatanes estem al límit de capacitat i els abandons, lluny de disminuir, van en augment”, va afirmar ahir Sandra Oró, responsable d’aquest refugi, que acumula un deute amb els veterinaris de 18.000 euros. “O revertim la situació, o ens veurem obligats a tancar”, va lamentar Oró.

En una situació similar es troba Lydia Argilés, que acull 240 gossos i 40 gats en una finca de la partida de Sant Just de Lleida. “Hem hagut de fer reformes per acollir tots els animals, sobrevivim gràcies a la feina dels voluntaris i de les donacions desinteressades”, va afirmar Argilés. En la mateixa línia es van pronunciar des d’Amics dels Animals del Segrià, protectora de la partida de la Caparrella que té 150 gossos.

A la província de Lleida s’abandonen de mitjana sis gossos cada dia, segons un estudi de la Generalitat

“Necessitem, aproximadament, 5.000 euros cada mes per assumir la factura dels veterinaris, per esterilitzar els gossos, desparasitar-los i atendre’ls en cas de malaltia. Estem a punt de quedar-nos en números rojos”, van alertar. Millor situació tenen a la Societat Protectora d’Animals de Tàrrega, on hi ha 103 gossos. Els responsables van explicar que no tenen deutes gràcies als socis, les donacions i l’ajuda que reben per part de l’ajuntament.

Protectores d’animals al límit

Protectores d’animals al límitAMADO FORROLLA

Protectores d’animals al límit

Protectores d’animals al límitAMADO FORROLLA

tracking