SEGRE

EXPOSICIÓ CERTAMEN

Art per tota la Pobla de Segur

Segona edició de la Biennal Internacional d’escultura, amb més de 70 obres d’una trentena d’artistes || S’exhibeixen a la sala del Comú de Particulars i per carrers i places de la localitat

235207_1.jpg

235207_1.jpgITMAR FABREGAT

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Pobla de Segur es va convertir ahir en una gran sala d’exposicions interior i també a l’aire lliure, després de la inauguració de la segona edició de la Biennal Internacional d’Art, que organitza el Comú de Particulars i que ha reunit escultures de més d’una trentena d’artistes locals, catalans i de països com França, Itàlia i Àustria. Diversos espais públics d’aquesta localitat del Pallars Jussà exhibeixen un bon nombre de peces escultòriques, que el públic podrà disfrutar fins al pròxim 1 de novembre.

El Comú de Particulars va acollir ahir al migdia l’acte inaugural del certamen, amb una exposició d’obres a càrrec de vint artistes i socis de l’Institut Català de Recerca en Escultura (ICREA), que col·labora en l’organització d’aquesta biennal d’art, així com diverses peces dels artistes locals Joan Comenje, Joan Fàbregas, Manolo Fontelles, Amadeu Obach, Agustí Paüls i Oriol Valls. Després d’aquest acte, organitzadors, autoritats locals i comarcals i el públic van emprendre un recorregut pels diversos carrers i places de la Pobla de Segur per admirar la trentena de peces escultòriques dels vuit artistes convidats especialment a la biennal. Es tracta dels italians Luca Freschi i Riccardo Ricci, l’austríaca Johanna Schwaiger, els francesos Raphaël de Just i Gloria Coronas, els catalans Adrià Arnau i Mer Jiménez i l’artista aragonès establert a Barcelona Jorge Egea, que exerceix de comissari del certamen.

Organitzada pel Comú de Particulars, la biennal compta amb un pressupost d’uns 20.000 euros

Les escultures no només s’han situat dominant espais públics de tota la localitat, des de les places davant de l’ajuntament, la residència Verge de Ribera, el poliesportiu o la de L’Arbre, sinó que també sorprenen els passejants des de finestres i balcons d’edificis. El pròxim 31 d’octubre, com a festa prèvia de cloenda, es cremarà una obra efímera de fusta del francès De Just.

235207_2.jpg

235207_2.jpgITMAR FABREGAT

235207_3.jpg

235207_3.jpgITMAR FABREGAT

235207_4.jpg

235207_4.jpgITMAR FABREGAT

tracking