SEGRE

COMUNICACIÓ ACTIVITATS

SEGRE reflexiona sobre el futur

El cicle ‘Diàlegs al Roser’ prendrà el pols als grans temes que marcaran el calendari polític, econòmic, acadèmic, mediambiental i social dels pròxims anys || Dins dels actes commemoratius del trenta-cinquè aniversari del diari, que es prologaran de l’octubre al juliol

Portada de l'especial del 35è anivesari del diari SEGRE

SEGRE reflexiona sobre el futur

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Hem canviat nosaltres, però també el món. Per això, SEGRE commemora el trenta-cinquè aniversari amb una reflexió sobre els grans reptes als quals s’enfrontarà la societat en els propers anys. El cicle Diàlegs al Roser suposarà prendre el pols a l’actualitat amb la mirada posada en el futur. Kim Faura, director general de Telefónica de la zona de llevant de l’Estat, serà l’encarregat d’obrir aquests dinars col·loqui que acollirà el Parador del Roser a partir del pròxim dimarts 24 d’octubre. SEGRE convidarà empresaris i personalitats representatives de la societat civil per enriquir els debats.

El 23 de novembre serà el torn del rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, i el proper 14 de desembre, el convidat serà Enrique de las Morenas, director general d’Energies Renovables d’Endesa, que explicarà el model energètic del futur.

Les deu jornades previstes projecten una mirada global sobre la societat en conjunt

En total, se celebraran fins a deu tertúlies al claustre del Roser, a raó d’una al mes. La ciència, l’economia, el medi ambient, la universitat, la tecnologia, la política, la salut o la banca són alguns dels grans temes que s’abordaran en els encontres amb experts de reconeguda trajectòria, tant d’àmbit local com estatal. Cap a les dos del migdia se citarà els diversos convidats al Parador Nacional, que col·labora en la iniciativa, i després de la intervenció del ponent s’obrirà un col·loqui mentre se serveix un àpat lleuger dissenyat pel xef Mateu Blanch, que donarà protagonisme als productes de proximitat de Ponent, així com als vins de la DO Costers del Segre.

Història, debat i reflexió periodística per commemorar l’efemèride El cap de setmana del 28 i 29 d’octubre, SEGRE regalarà als lectors una publicació de gairebé 200 pàgines per commemorar la doble efemèride que se celebra aquest any: 35 anys del naixement del diari líder de les comarques de Lleida i 20 de l’edició en català. Il·lustrat per Joaquim Ureña, aquest especial de SEGRE compta amb un apartat d’història en el qual es repassen els grans esdeveniments viscuts des del 1982; un altre que mira cap al futur, en el qual analistes com Ramón Salaverría, Santiago Tejedor, Antonio Rubio, Saül Gordillo, Albert Sàez o Enric Marín analitzen cap a on va el periodisme i confirmen la vitalitat de la premsa local, i un tercer dedicat als vint anys de l’edició en català, que compta amb plomes com les de Josep Vallverdú, Pep Coll, Vidal Vidal o Albert Villaró, i en el qual es mira cap al 1987, quan el Bot de Pernes va portar el català a SEGRE per primera vegada. La publicació inclou articles d’opinió de firmes com Marta Pallarés, Montse Torres o Marta Alòs.

tracking