SEGRE

INICIATIVA REIVINDICACIÓ

Lluita dels forners contra l'intrusisme

Demanen apostar pel producte tradicional

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Gremi de Forners de les Terres de Lleida va commemorar aquest dilluns el Dia Mundial del Pa amb la instal·lació d’un envelat en ple Eix Comercial per promocionar i potenciar el consum del pa artesà elaborat als establiments tradicionals i lluitar contra l’intrusisme. També es van mostrar optimistes davant de l’impuls de productes d’autor, amb personalitat pròpia i pans elaborats amb blats de productors locals i que compten amb una bona acceptació per part del consumidor.

El president de la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Flequers, el lleidatà Manel Llaràs, va afirmar que “creiem que el consum de pa a la fleca tradicional i artesana creixerà en els propers anys en la línia que estan creixent els nous consumidors que demanden un producte de proximitat i autèntic”.

Durant el 2016, cada català va consumir, de mitjana, 34,65 quilos de pa quan l’OMS recomana uns 90 quilos. Per punts de venda, el 38,8% es va vendre en fleques i el 36,5% es despatxa en supermercats i autoserveis.

Imatge d'arxiu d'una taula informativa a Lleida en el Dia Mundial del Pa

Lluita dels forners contra l'intrusismeSEGRE

tracking