SEGRE

ENSENYAMENT ALIMENTACIÓ

Menjador escolar sensibilitzat

Quàlia d’Alba impulsa el projecte ‘Pesa i pensa’ al col·legi Maria-Mercè Marçal de Tàrrega || Redueix un 35 per cent dels aliments que es desaprofiten

Els alumnes llancen en un cubell el menjar que els ha sobrat.

Els alumnes llancen en un cubell el menjar que els ha sobrat.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial de l’Alimentació, el menjador de l’escola Maria-Mercè Marçal de Tàrrega, gestionat per Quàlia (l’àrea de projectes educatius de l’Associació Alba), es va adherir ahir a la iniciativa Pesa i pensa de sensibilització contra la generació de residus i desaprofitament d’aliments als col·legis. D’aquesta forma, una escola de Tàrrega és la primera de Lleida a formar part d’aquest projecte que va començar l’any 2007 en un centre de Piera.

L’impulsor del Pesa i pensa, Martí Garcia, va assegurar que el projecte permet reduir un 35% dels aliments que es

fan malbé i un 50% la generació de residus al menjador escolar. Garcia va explicar que es presenta als nens com un joc amb diferents passos a seguir amb la finalitat que prenguin consciència de la quantitat d’aliments que s’acaben llançant a les escombraries. Els escolars, sota la supervisió dels monitors, posen el menjar que ha sobrat en un cubell, el pesen i anoten les dades en unes gràfiques. A partir d’aquestes dades, duen a terme xarrades conjuntes per desenvolupar estratègies contra el malbaratament de menjar.

Garcia va destacar la importància d’aquestes dades per a les cuineres, amb les quals poden analitzar els gustos dels escolars i tenir pistes “per afegir o treure ingredients de les seues receptes” a fi de generar menys residus.

Quàlia gestiona cinc menjadors escolars: Maria-Mercè Marçal de Tàrrega, Alba també de Tàrrega i les es

coles Ramon Perelló de Vilagrassa, Jardí de Verdú i Valeri Serra de Bellpuig. El projecte Pesa i pensa s’ha iniciat com a prova pilot al Maria-Mercè Marçal i si funciona s’estendrà a la resta de centres.

Els alumnes llancen en un cubell el menjar que els ha sobrat.

Els alumnes llancen en un cubell el menjar que els ha sobrat.SEGRE TÀRREGA

tracking