SEGRE

ENTITATS SERVEIS SOCIALS

Acció contra la solitud de la gent gran

L’ajuntament de Tàrrega impulsa un projecte amb Creu Roja i l’Obra Social de La Caixa per al qual rebrà 70.000 euros || El 15 per cent dels veïns tenen més de 65 anys

Membres de l’ajuntament, Creu Roja i de l’Obra Social de La Caixa, ahir a Tàrrega.

Membres de l’ajuntament, Creu Roja i de l’Obra Social de La Caixa, ahir a Tàrrega.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tàrrega impulsarà un projecte per lluitar contra les situacions de solitud no desitjada de les persones grans. Així ho van anunciar ahir responsables del consistori, l’Obra Social de La Caixa i de Creu Roja. La capital de l’Urgell rebrà una subvenció de 70.000 euros per impulsar el programa Sempre acompanyats entre el 2017 i el 2018, que permetrà contractar dos persones des de Creu Roja. Tàrrega es convertirà en la primera localitat de Lleida que l’impulsa, si bé ja es porta a terme des de fa tres anys a Terrassa, Girona i Tortosa.

La responsable del programa de Gent Gran de l’Obra Social de La Caixa, Cristina Segura, va explicar que d’una banda “atendrem les necessitats de cada persona a través de la detecció i la derivació dels casos” i de l’altra “crearem una taula social en la qual hi haurà representat el teixit associatiu de la ciutat i les institucions per dissenyar recursos i activitats i així promoure la socialització dels afectats”.

L’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, va valorar molt positivament el programa i va destacar que “als països europeus més avançats l’atenció a les persones és el seu focus principal”. Perelló va afegir que pretenen “facilitar que es valguin per si mateixes les persones més enllà de la seua llar” i va dir que “el nostre objectiu és que el programa tingui continuïtat”.

S’ha de destacar que Tàrrega va iniciar un primer estudi de les persones que podrien estar afectades i el president local de Creu Roja, Miquel Àngel Mingote, va detallar que l’any passat van atendre 422 persones grans. La capital de l’Urgell té un 15,8% de la població de més de 65 anys.

tracking