SEGRE

FIRES ALIMENTACIÓ

Menjar bé per viure millor

Centenars de visitants en la primera jornada del certamen Slow Food de Balaguer || Destaquen la importància de no distreure’s durant els àpats

Una de les conferències d’ahir al matí en una de les carpes de la fira de Balaguer.

Una de les conferències d’ahir al matí en una de les carpes de la fira de Balaguer.SLOW FOOD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Centenars de visitants van passar ahir per les instal·lacions de la Fira d’Alimentació i Salut de les Terres de Lleida a Balaguer en el primer dia de l’obertura. El certamen va obrir la desena edició a les deu del matí de la mà de la regidora de Fires i Festes de l’ajuntament de Balaguer, Lorena González, que va destacar-ne la consolidació. El president d’Slow Food Terres de Lleida, Josep Puy, i el president de Dolça Revolució, Francesc Rubió, van pronunciar la conferència inaugural, a la qual van seguir trenta xarrades més al llarg de la jornada distribuïdes en quatre espais, dos carpes amb capacitat per a 500 persones i unes altres dos estances més petites per a tallers, degustacions i conferències en petit format.

El pavelló central d’Inpacsa, per la seua part, va acollir el Mercat de la Terra amb un total de 120 expositors que ofereixen durant tot el cap de setmana productes ecològics i de proximitat, bàsicament alimentaris. Tanmateix, el saló incorpora aquest any el sector tèxtil, amb roba elaborada de forma sostenible, seguint els principis ecològics i respectant els drets humans.

Entre les conferències estrella d’ahir, va destacar la que va impartir el doctor en psicologia Andrés Martín sobre el poder del mindfulness en l’alimentació, és a dir, sobre la importància d’estar concentrat en el que es menja. Martín va explicar com influeix el factor mental i l’atenció a l’hora de menjar i de portar una alimentació més sana i equilibrada. A la tarda es va celebrar un dels actes més reivindicatius de la jornada, en el qual la fira va expressar el seu suport a metges, terapeutes i investigadors que, segons els organitzadors del certamen, són “perseguits” pel col·lectiu mèdic contrari a les teràpies naturals.

Entre ahir i avui la fira oferirà un total de 37 conferències i quinze tallers i degustacions, superant així el mig centenar d’activitats.

tracking