SEGRE

CINE GUARDONS

'Matar a Dios', millor pel·lícula al festival Som Cinema de Lleida

Els documentals ‘Espies en l’arena’ i ‘Cucli’ reben el premi del Grup SEGRE

Autoritats, organitzadors i guanyadors dels premis, ahir a la nit en la clausura del festival Som Cinema al Cafè del Teatre de Lleida.

Autoritats, organitzadors i guanyadors dels premis, ahir a la nit en la clausura del festival Som Cinema al Cafè del Teatre de Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comèdia negra Matar a Dios, dels directors i guionistes de Terrassa Albert Pintó i Caye Casas, va guanyar ahir a la nit el Premi Arts Audiovisuals IEI 2017 al millor llargmetratge del festival Som Cinema de Lleida, just una setmana després d’emportar-se el premi del públic al festival de cine fantàstic de Sitges. El productor de la cinta, Norbert Llaràs, va recollir el guardó de mans de la directora de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Montse Macià, en la clausura del certamen celebrada al Cafè del Teatre. Matar a Dios va ser precisament la pel·lícula triada per inaugurar dijous passat la vuitena edició del Som Cinema al Teatre de l’Escorxador. De fet, Lleida ha sigut la segona ciutat després de Sitges en la qual els espectadors han pogut veure aquest film, ja que encara no s’ha estrenat a les pantalles comercials.

El director executiu de SEGRE, Juan Cal, va entregar el guardó que atorga el Grup SEGRE als millors llargmetratge i curtmetratge de caràcter documental. La producció valencianomallorquina Espies en l’arena, Objectiu Espanya, de Pablo Azorín i Marta Hierro, es va emportar el guardó destinat al llargmetratge, per la seua història sobre un grup de republicans espanyols exiliats al nord d’Àfrica i reclutats el 1943 per a una possible invasió aliada de la península Ibèrica. Cucli, del barceloní Xavier Marrades, va guanyar en la categoria de curtmetratge. Tant una cinta com l’altra podran emetre’s a través de Lleida Televisió i la Xarxa de televisions locals de Catalunya. Finalment, el premi al millor curtmetratge de ficció, del Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya, va correspondre al film Les bones nenes, dirigit per Clara Roquet, una història sobre una relació d’amistat infantil que es trenca a l’arribar a l’edat adulta. La directora del festival, Anna Bofarull, va convidar públic i cineastes a participar en el Som Cinema l’any que ve. El certamen va culminar amb la projecció del curt de ficció guanyador i de Cita con el éxito, del director de Mollerussa Robert Garcia.

tracking