SEGRE

SOCIETAT

Entitats socials demanen Montoro i Millo que desbloquegin una partida de 10 milions

Alerten que "estem parlant de projectes que afecten 900.000 persones d’atenció directa i un miler de treballadors, que no podran cobrar si l’entitat trenca econòmicament"

Entitats socials demanen Montoro i Millo que desbloquegin una partida de 10 milions

Entitats socials demanen Montoro i Millo que desbloquegin una partida de 10 milionsEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova presidenta de la Taula del Tercer Sector, Francina Alsina, ha demanat per carta al ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, i al delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, que desbloquegin la partida de 10 milions destinats a subvencionar projectes de més de 500 entitats socials catalanes.

La consellera de Treball, Assumptes Socials i Famílies, Dolors Bassa, va advertir ahir que la intervenció de les finances de la Generalitat per part de l’Estat està bloquejant més de 10 milions d’euros de subvencions a projectes socials.

Bassa, que va qualificar el fet d’"un atac directe al teixit associatiu i cívic" de Catalunya, va explicar que es tracta dels ajuts que reben les entitats socials per als seus projectes a través de la convocatòria ordinària de subvencions a projectes i entitats de caràcter social (Cospe).

La Generalitat assegura que 307 entitats, que havien de rebre un total de 4,5 milions anuals de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC), i unes altres 224 que havien de percebre 5,51 milions de la Direcció General de Joventut, veuran perjudicada la seua activitat.

En tenir coneixement d’aquest bloqueig, Alsina ha explicat a Efe que va escriure una carta tant al ministre com al delegat del Govern, amb còpia al director general d’Assumptes Socials del Ministeri i a la Plataforma del Tercer Sector d’Espanya, per "sensibilitzar-los" i demanar-los que desbloquegin aquestes partides.

Alsina, que ha avançat que té previst cridar al delegat del Govern a Catalunya per tractar sobre la qüestió, ha advertit que el bloqueig d’aquestes partides "posa en perill la viabilitat d’algunes entitats socials, les més petites, que no tenen un coixí de suport econòmic."

Francina Alsina, que va prendre possessió del càrrec de presidenta de la Taula del Tercer Sector, que agrupa més de 3.000 entitats socials catalanes, el passat 18 d’octubre, ha anunciat que dijous vinent reunirà la junta directiva de la Taula per acordar quines mesures poden emprendre.

La presidenta de les entitats socials ha recordat que aquesta subvencions estan destinades a pagar projectes que ja han desenvolupat aquest any més de 500 entitats socials, algunes de les quals han hagut de recórrer a pòlisses de crèdit.

"Estem parlant de projectes que afecten a 900.000 persones d’atenció directa i a un miler de treballadors, que no podran cobrar si l’entitat fa fallida econòmicament", ha avisat Alsina.

tracking