SEGRE

HOMENATGE RECORD

Tàrrega dedica una font a mossèn Josep Garriga

En un emotiu acte a Sant Eloi amb la presència d’entitats amb les quals va participar || Va ser un gran defensor de la inclusió

Un moment de la inauguració de la font ahir a Sant Eloi.

Un moment de la inauguració de la font ahir a Sant Eloi.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tàrrega va inaugurar ahir al passeig Magí Manonelles del parc de Sant Eloi una font dedicada al prohom de la localitat, mossèn Josep Garriga. La iniciativa, presentada pels Amics de l’Arbre, va comptar amb el suport del consistori i de les associacions, que van mostrar l’agraïment pòstum al que va ser el rector de la ciutat entre el 1964 i el 2001. Posteriorment i fins que va morir el juny de l’any passat, va ser el rector de l’agregat del Talladell.

Josep Garriga va ser l’impulsor de diverses entitats que treballen a favor de la inclusió i la cohesió social com l’associació Alba o Càritas de Tàrrega. Els participants van destacar tres virtuts de Josep Garriga: “L’educació en valors, la inclusió social i la fe”, i van recordar una de les seues frases més populars: “Mai he fet res sol”, que és la inscripció que presideix la placa situada al costat de la nova font.

La presidenta de l’Associació Alba, Maite Trepat, va recordar el filòleg de Maldà Joaquim Capdevila, que va morir el mes de setembre passat als 50 anys. Segons Trepat, quan pensaven la millor manera d’homenatjar Josep Garriga, Capdevila va dir: “No penseu en la seua persona sinó en els seus valors i la seua obra.” En aquest sentit, Trepat va anunciar que el proper 17 de novembre organitzaran una jornada d’emprenedoria juvenil a la qual ja s’han inscrit 300 alumnes.

tracking