SEGRE

ARQUITECTURA FORMACIÓ

Recuperen les tècniques d’antics mestres d’obres

Formació en ‘Geometria sagrada’ a arquitectes a Lleida

Els alumnes del curs ‘Geometria sagrada’ van construir un gran laberint de pedra ahir a Lleida.

Els alumnes del curs ‘Geometria sagrada’ van construir un gran laberint de pedra ahir a Lleida.ASSUMPCIÓ VILASECA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Recuperar les tècniques amb les quals treballaven els antics mestres d’obres per aplicar-les a les construccions i edificacions d’avui dia. Aquest és l’objectiu del curs de formació en Geometria sagrada i resentir impartit aquest cap de setmana a Lleida i en el qual han participat una vintena de delineants, arquitectes i dissenyadors de tot Espanya.

La formació s’imparteix durant dos anys i es divideix en dotze sessions de treball teòric i tallers pràctics. Els participants han construït un laberint de pedres de tretze metres de diàmetre en una finca de Camí de la Mariola pensat perquè els interessats puguin recórrer-lo. En total, han mogut 3.000 quilos de pedres.

“És fonamental aprofitar les lleis de mesura, proporció i orientació particulars de cada lloc, abans de fer qualsevol intervenció. Això ens permet crear un espai ordenat i equilibrat”, explica l’arquitecta lleidatana Assumpció Vilaseca, que imparteix aquests estudis al costat de Carlos Martín. Així, “estudiem el moviment del Sol i els diferents solsticis que canvien les qualitats de l’àrea”, il·lustra.

El d’aquest cap de setmana ha estat l’onzè taller i, durant el cicle, han visitat equipaments de Ponent com ara la Seu Vella de Lleida, Santa Maria de Balaguer o l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

tracking