SEGRE

IGUALTAT VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Ivanka Trump diu que l'assetjament sexual a les dones no pot ser tolerat

Lamenta que ocorri freqüentment

Ivanka Trump, amb el primer ministre japonès, Shinzo Abe.

Ivanka Trump, amb el primer ministre japonès, Shinzo Abe.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La filla i assessora del president dels Estats Units, Ivanka Trump, ha participat a l’Assemblea Mundial de la Dona celebrada a Tòquio. Allà va fer ahir un discurs sobre l’empoderament de les dones en el qual va assegurar que l’assetjament sexual a les dones “no pot ser tolerat”. Durant l’assemblea de Tòquio, la filla i consellera del president dels Estats Units va dir que aquest tipus d’actuacions ocorren amb massa freqüència i que “la cultura del treball falla al tractar les dones amb el respecte apropiat”. Al seu torn, Ivanka va demanar que les dones participin i treballin cada vegada més en sectors com la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques i que tinguin el mateix reconeixement de “dones treballadores” que els homes. Ivanka va tancar el tema de forma contundent dient que “espero que quan la meua filla Arabella sigui una dona adulta no estigui definida per si treballa dins o fora de casa”, va afirmar.

Les seues paraules tenen lloc en un moment en què les denúncies d’abusos sexuals comesos per prominents figures de l’entreteniment i de la política copen els titulars de mig món. A les desenes d’imputacions d’assetjament sexual i violació contra el productor Harvey Weinstein l’han seguit altres com les abocades contra l’actor Dustin Hoffman o el ministre de Defensa britànic, Michael Fallon, que va dimitir abans-d’ahir del càrrec després d’haver estat acusat de conducta inapropiada per una periodista.

“Espero que quan la meua filla sigui adulta no la defineixin per si treballa dins o fora de casa”, va dir

Tanmateix, va evitar referir-se a aquests casos o a altres com el del seu pare, que l’octubre de l’any passat apareixia en un vídeo de l’any 2005 fent comentaris vexatoris sobre les models i la facilitat amb què el magnat les seduïa i n’abusava físicament.

tracking