SEGRE

GASTRONOMIA PROMOCIÓ

La Granadella tasta el primer oli nou

Més de mil persones van participar ahir en la Primera Premsada, que va oferir una gran varietat d’actes || Jornades tècniques, visites a la cooperativa i elaboració de gravats de gran format

Durant la jornada es va fer una demostració de com es feia la premsada en les primeres dècades del segle XX.

Durant la jornada es va fer una demostració de com es feia la premsada en les primeres dècades del segle XX.CCOC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Prop d’un miler de persones van participar ahir en la presentació d’oli nou i en la festa de la Primera Premsada de la Granadella, que va oferir una gran diversitat d’activitats. La jornada va començar amb una carrera i una caminada en les quals van participar més de 100 persones, seguida d’un dinar popular en què es va degustar l’esmentat oli. A les jornades tècniques es va donar a conèixer la valoració dels tècnics de l’oli de la nova campanya i que és d’una qualitat notable malgrat que ha començat amb una climatologia adversa ateses les altes temperatures de l’inici de la collita.

El director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol, va obrir la jornada tècnica i va reivindicar la qualitat de l’oli verge extra amb la voluntat de treballar conjuntament amb els productors del territori per augmentar el valor afegit del producte als mercats català i internacional. Per la seua part, l’alcalde de la Granadella, Carlos Gibert, i el president de la cooperativa, Ramon Barrull, van nomenar ambaixador d’oli nou el popular gastrònom Pep Nogué, que va lloar l’excel·lència d’aquest producte i va proposar al sector que aquest oli es vengui com un producte diferencial de la resta d’oli d’oliva verge extra més madur que es posa a la venda quan la campanya està més avançada.

A les jornades es va proposar revaloritzar aquest producte per assentar els joves al territori

El happening artístic de gravats i el concurs de gravats de gran format van aconseguir reunir una vintena de participants que van elaborar una trentena d’obres que van ser subhastades entre els participants en el menjar popular al qual van assistir unes 180 persones. Els fons es destinaran a La Marató de TV3 d’aquest any. La promoció d’aquest concurs comença a donar els seus fruits, ja que ha comptat amb la presència d’artistes de Solsona i de Barcelona. En destaquen les entrades al museu en què els visitants van poder veure la recreació i el procés artesanal de la premsada tal com es feia en els anys de la fundació de la cooperativa, el 1921. La festa de la Primera Premsada creix any rere any en públic i iniciatives innovadores per promocionar l’oli entre els experts en gastronomia i per revaloritzar tant aquest producte com els agricultors i tot el sector a fi d’assentar els pagesos al territori.

Durant la jornada es va fer una demostració de com es feia la premsada en les primeres dècades del segle XX.

Durant la jornada es va fer una demostració de com es feia la premsada en les primeres dècades del segle XX.CCOC

tracking