SEGRE

INICIATIVES ALTRUISME

Crida a la solidaritat del Banc dels Aliments

El Banc dels Aliments encara necessita més de mil voluntaris per al Gran Recapte del desembre || A menys d’un mes, només ha cobert el 35% d’inscripcions

Carmel Moncayo, ahir, a les instal·lacions del Banc dels Aliments.

Carmel Moncayo, ahir, a les instal·lacions del Banc dels Aliments.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Banc dels Aliments de Lleida necessita dos mil voluntaris per cobrir els dos-cents punts de recollida que té previst instal·lar els pròxims dies 1 i 2 de desembre per a la novena edició del Gran Recapte. Amb tot, quan falta menys d’un mes per a una de les cites importants de l’any per a l’entitat (suposa gairebé una quarta part de les dos mil tones de productes que reparteix cada any a Ponent), només té cobert el 35% de les inscripcions que farien falta, la majoria gràcies a la col·laboració d’entitats i centres educatius. “El ritme és més lent que altres anys i necessitaríem més de mil voluntaris més. Aquella consciència d’urgència social s’ha perdut perquè es donen dades macroeconòmiques bones, però la situació segueix sent greu”, explica Oriol Berenguer, director del Banc dels Aliments de Lleida. Les persones interessades a col·laborar en el Gran Recapte, tant en els punts de recollida com en la classificació posterior dels aliments, poden inscriure’s a través de la pàgina web www.bancalimentslleida.cat. Del que es reculli durant aquells dos dies (en l’edició anterior, es va arribar als 250.000 quilos), se’n beneficiaran un total de 26.500 lleidatans que actualment són usuaris de la institució. I representarà també un impuls per al Banc dels Aliments. “Estem molt baixos d’estoc. Els aliments de la Unió Europea i de donacions privades han baixat, així que arribarem justos al Gran Recapte, que ens donarà vida per a tres mesos”, assegura Berenguer.

“Animo la gent que s’hi apunti. Només són 3 hores i es fa un bé” Carmel Moncayo ha fet voluntariat des dels divuit anys. “Ho he sigut tota la vida. Està al meu ADN”, diu aquest lleidatà de seixanta anys. Primer, a Creu Roja; després, a l’Obra Social La Caixa, i des que es va jubilar (va ser director d’oficina bancària) forma part de la vintena de voluntaris que col·laboren amb el Banc dels Aliments de Lleida. “Faig una mica de tot, però bàsicament em dedico a la recollida de productes frescos en supermercats i fàbriques”, explica. “Animo la gent que s’apunti al Gran Recapte. Només són tres hores i es fa una gran tasca.”

tracking