SEGRE

Desactivada la firma digital dels DNI per possibles fallos de seguretat

Els documents electrònics van ser expedits des d’abril del 2015

Un lector de DNI digital.

Desactivada la firma digital dels DNI per possibles fallos de seguretatEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia ha desactivat la funció de certificat digital dels DNI electrònics que van ser expedits des d’abril del 2015 per reforçar la seua seguretat, després que un estudi d’una universitat txeca hagi alertat de la seua possible vulnerabilitat. Aquest possible fallo està sent analitzat per l’Organisme de Certificació espanyol, segons informa la Direcció General de la Policia, que ha començat a modificar les funcionalitats d’aquests documents per garantir "la màxima seguretat i confidencialitat en la utilització de l’autenticació i signatura electrònica a Espanya".

Els documents que poden veure’s afectats són els que tenen el número de suport posterior al ASG160.000 que van ser expedits a partir d’abril de 2015. Segons la Policia, fins que en "dates pròximes" no s’implementin les solucions tècniques necessàries es desactivarà la funcionalitat dels certificats digitals de part dels actuals DNIe. Quan estiguin disponibles, seran els titulars els qui hagin d’anar directament a actualitzar-los a les Oficines de Documentació.

La Policia comunicarà "puntualment" quan això sigui possible i, entretant, el DNIe continua sent vàlid com a document d’identificació (per a qualsevol tipus de tràmit administratiu, mercantil, privat) i com a document de viatge per viatjar als països de la UE.

tracking