SEGRE

ENSENYAMENT INICIATIVA

L’art de la papiroflèxia

Alumnes de l’escola Mare de Déu del Socós d’Agramunt fan avions de paper per celebrar el Dia de l’Origami || Millora la destresa i ajuda en

Els alumnes del centre, amb els avions que van construir i que van llançar ahir al matí al pati.

Els alumnes del centre, amb els avions que van construir i que van llançar ahir al matí al pati.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Desenvolupar la destresa manual, millorar conceptes geomètrics i fomentar valors com la solidaritat i la pau. Aquests són alguns dels beneficis que aporta la pràctica de l’origami, conegut popularment com a papiroflèxia, un art japonès en el qual doblegant el paper s’elaboren diferents figures i formes. Precisament avui dissabte, se celebra el Dia Internacional de l’Origami i a l’

escola Mare de Déu del Socós d’Agramunt no van voler passar-ho per alt.

Alumnes de quart van fer un taller per dissenyar grues, que és un símbol de pau al Japó

Ho van fer amb un vol simbòlic d’avions de paper des del balcó al pati que prèviament havien confeccionat amb diferents colors. Van participar-hi els cent setanta-vuit alumnes d’Infantil i Primària del col·legi.

Així mateix, els escolars de quart de Primària també van fer, en el transcurs d’aquests últims dies, un taller de disseny de grues (un tipus d’au) de paper, el símbol de la pau al Japó, relacionat amb una llegenda que es remunta als temps de la Segona Guerra Mundial i que protagonitza una nena víctima de la bomba atòmica llançada sobre Hiroshima.

El director d’aquest centre escolar de la comarca de l’Urgell, Josep Maria Porté, va valorar molt positivament l’activitat, ja que “els alumnes han pogut treballar de forma lúdica i divertida aspectes com per exemple la geometria. Així mateix, també ha servit per millorar la motricitat i conèixer els diferents usos que podem donar al paper”.

Un dels mestres del centre és expert i fa les seues creacionsEl fet que el col·legi Mare de Déu del Socós d’Agramunt apostés per l’origami no és cap casualitat, ja que un dels professors del centre, Xavier Escanilla, és expert en papiroflèxia. El docent practica de manera freqüent aquest art des que tenia sis anys i té creacions pròpies, com és el cas de la figura del caganer del pessebre, un esquiador, un intel·lectual, un director d’orquestra o un símbol típic de Lleida com són els caragols.

tracking