SEGRE

L'IRBLleida denuncia falta de recursos per la intervenció dels comptes de la Generalitat

El centre lleidatà està investigant per fer tractaments personalitzats dels pacients amb la variant HER2 del càncer de mama

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La directora de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida), Elvira Fernández, ha expressat la seva "preocupació" davant la "insuficient" inversió pública que l'Estat està destinant a l'àmbit de la investigació després de la intervenció dels comptes de la Generalitat i l’aplicació a Catalunya de l’article 155 de la Constitució.

Així, des de l'IRBLleida fan una crida a l'Estat espanyol perquè inverteixi en els seus projectes d’investigació, que no poden avançar per falta de pressupost, i també demana a la ciutadania que faci aportacions perquè es pugui continuar treballant des del centre lleidatà.

En aquest sentit, l’'Obra Social "La Caixa” ha col·laborat un any més amb la investigació del càncer de mama aportat un total de 8.000 euros a l’espectacle Mamapop, que dóna tots els seus beneficis a la investigació d’aquesta malaltia.

D’altra banda, l’IRBLleida avança favorablement en la investigació del càncer de mama. Els últims estudis apunten a una personalització dels tractaments en els pacients amb la variant HER2 de la malaltia. L'objectiu de l'institut és crear una base de dades de tots els pacients amb aquesta variant per analitzar com afecta el tractament a cadascun d'ells i determinar així la durada de manera personalitzada.

La gran novetat és que els pacients amb aquesta variant podran curar-se si es troben en la fase de metàstasi. L’HER2 està present en un 20% dels casos de càncer de mama.

L'IRBLleida denuncia falta de recursos per la intervenció dels comptes de la Generalitat

L'IRBLleida denuncia falta de recursos per la intervenció dels comptes de la GeneralitatÒscar Mirón

tracking