SEGRE

El Consell de la Joventut diu que l'anunci de la Loteria de Nadal és masclista

L'anunci de la Loteria de Nadal

El Consell de la Joventut diu que l'anunci de la Loteria de Nadal és masclistaLoterías del Estado

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de la Joventut d’Espanya (CJE) ha qualificat de "masclista i sexista" l’anunci de la Loteria de Nadal dirigit per Alejandro Amenábar, en el qual el personatge femení és una dona silenciada sense autonomia o control sobre la seua pròpia vida que veu en el masculí al seu salvador. En una carta dirigida a la presidenta de Loteries i Apostes de l’Estat, Inmaculada García Martínez, el CJE ha indicat que l’"argument tradicional" de l’"espot" s’allunya "dels principis d’igualtat que han de regir tot organisme públic".

Es tracta d’una història de ciència-ficció en la qual dos joves -ell terrícola i ella marciana- s’enamoren malgrat que la dona ni parla ni entén l’home. "El personatge femení és una dona silenciada i sense autonomia o control sobre la seua pròpia vida que veu en el masculí al seu salvador i la protecció i l’amor romàntic que "apuntala moltes relacions tòxiques" que pateixen moltes persones joves, ha denunciat el CJE.

A més, ha lamentat que la protagonista sigui una dona "fidel reflex dels cànons de bellesa normatius que marca la publicitat heteropatriarcal dels nostres dies".

La responsable de l’Àrea de Drets i Igualtat d’Oportunitats del CJE, Carla Millán, ha demanat per carta a la presidenta de Loteries que l’anunci del proper any tingui en compte la visió de gènere i la diversitat ja que, pel seu impacte i visibilitat, "pot ser una eina per transmetre valors".

tracking