SEGRE

INVESTIGACIÓ

Denúncia a un veí de Tremp per incitar a l'odi a Facebook

La Guàrdia Civil, al publicar una topada amb agents després de l’1-O

Denúncia a un veí de Tremp per incitar a l'odi a Facebook

Denúncia a un veí de Tremp per incitar a l'odi a Facebook

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha denunciat un veí de Tremp per un suposat delicte d’incitació a l’odi a les xarxes socials. Els fets es remunten al 7 d’octubre passat, quan Manel Riu Fillat va tenir una topada amb agents del cos. “Vaig coincidir amb uns guàrdies civils en una estació de servei i els vaig dir que el que van fer l’1 d’octubre era una vergonya.” Li van demanar el DNI “i jo vaig prendre nota del número de les seues plaques i de la matrícula del cotxe”.

Posteriorment, Riu va explicar a Facebook el que havia ocorregut. Ahir, uns agents de paisà es van desplaçar a l’institut on treballa i com que a aquella hora no tenia classe van anar a buscar-lo a casa. “Em van dir que havia d’acompanyar-los al quarter.”

I així ho va fer cap a les 12.30 del migdia, segons va informar Pallars Digital. “Em vaig acollir al meu dret a no declarar. Em van fer fotos de cara i de perfil, em van agafar les empremtes digitals i em van informar que m’havien denunciat per un presumpte delicte d’incitació a l’odi publicat el 7 d’octubre a Facebook i en blogs, encara que fa anys que el meu blog està inactiu.”

Aquest professor de secundària recorda que el seu cas “és semblant al dels dos nois detinguts a Lleida per fets similars. Lamentablement, he de dir que malgrat ser denunciat he tingut sort: a ells els van tractar molt malament”.

A l’espera que el citi el jutge, Manel Riu confia que la causa quedi arxivada. Ahir, fins i tot feia broma a les xarxes socials sobre el succés. “O tens una denúncia piolinera per incitación al odio o no ets ningú. Doncs jo ja tinc la meua i ja he hagut d’anar a declarar al cuartelillo. Que si Facebook, que si...”, va publicar en el seu compte de Twitter @mireiagalindo. El professor va rebre moltes mostres de suport a través de les xarxes socials. Manel Riu, originari de Benavarri i actiu militant a favor de les llengües minoritàries de la comunitat d’Aragó, ha estat absolt de les diferents querelles que l’associació Facao, contrària a l’ús del català en aquesta comunitat, ha interposat contra ell en els últims anys. Una encara està pendent de recurs.

tracking