SEGRE

GASTRONOMIA CONCURS

Duel de ‘minixefs’ a la Seu

Un total de 38 cuiners de 7 a 12 anys participen en el ‘Masterxef infantil’ de la capital de l’Alt Urgell || Dividits en quatre grups, van haver de cuinar, parar taula i servir els plats

Concursants mostrant un plat a un membre del jurat.

Concursants mostrant un plat a un membre del jurat.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La sala de Sant Domènec de la Seu d’Urgell va concentrar ahir els millors petits xefs de la ciutat que, organitzats en grups, van participar en la tercera edició de Masterxef infantil, un concurs local similar al que es desenvolupa en el popular programa televisiu i que cada any té més adeptes. Durant les dos hores que va durar el concurs, la sala es va omplir de fogons i de 38 petits cuiners, d’edats compreses entre els 7 i els 12 anys, que van haver d’idear-se-les per crear el seu propi restaurant.

Molts d’ells ja feia dies que es preparaven a casa i és que, a part de tasques més quotidianes com la de parar taula, el jurat els va proposar proves per valorar la presentació dels plats i la forma de servir-los a la taula. No hi va faltar tampoc el nucli central del concurs, en el qual els petits xefs van haver de posar els cinc sentits per cuinar dos plats diferents, un primer i unes postres, en 45 minuts.

Format per membres del sector de la restauració, l’hostaleria i empreses de la comarca de l’Alt Urgell

Els cuiners van ser dividits en quatre equips amb davantals i gorres de diferent color, i cada un d’ells va comptar amb l’ajuda de restauradors professionals de la comarca (Restaurant Arbeletxe, Hotel Andria, Restaurant Cal Serni de Calvinyà i Espora Events), que van col·laborar amb l’activitat. Les diferents proves van ser supervisades per un jurat format per membres del sector de la restauració i de l’hostaleria de la comarca de l’Alt Urgell, representants d’empreses d’alimentació locals i l’alcalde, Albert Batalla.

Masterxef infantil va comptar amb quatre categories de premis. A la millor taula muntada, a la millor presentació, al millor servei i al millor menjar. En aquest apartat va col·laborar també l’Hotel Castell de Ciutat. Tots van sortir amb un diploma, a part d’entrades per al parc de Nadal.

L’activitat l’organitzava l’àrea d’Infantesa i Joventut de l’ajuntament de la Seu amb motiu del Dia de la Infància, que es commemora dilluns. Sílvia Iscla, regidora de l’ajuntament, va destacar que es tracta d’una iniciativa “que té molt èxit i participació” i que és una petició que sorgeix del Consell Municipal de l’Infant.

Concursants mostrant un plat a un membre del jurat.

Concursants mostrant un plat a un membre del jurat.C. SANS

Concursants mostrant un plat a un membre del jurat.

Concursants mostrant un plat a un membre del jurat.C. SANS

tracking