SEGRE

GUIA

Katharina, la víctima número 45

Una dona de 35 anys, assassinada ahir per l’exparella a Vinaròs || La violència sexual genera 99 denúncies a Ponent entre els mesos de gener i setembre, un 25% més que el 2016

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’assassinat d’una dona ahir en mans de la seua exparella a Vinaròs eleva a 913 els feminicidis comesos en el conjunt d’Espanya des del 2003, entre les quals una desena de lleidatanes, i 45 aquest 2017. Una xacra que no cessa i per la qual avui, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència cap a les Dones, s’exigeixen més mesures per eliminar-la i apostar per l’educació per prevenir-la. L’última víctima, Katharina, de 35 anys i nacionalitat alemanya, va ser assassinada ahir per l’exparella al municipi castellonenc de Vinaròs. L’agressor va venir d’Alemanya i va disparar a la víctima des de l’entrada de l’habitatge i, després, es va suïcidar. Aquest cas eleva a 45 les dones assassinades aquest any, amb la qual cosa se superen tots els registrats l’any passat.

Per visibilitzar aquest tipus de violència masclista, l’Institut Català de les Dones centra la commemoració d’aquest 25-N en la violència sexual. Experts, legisladors i organitzacions socials coincideixen que la lluita contra la violència sexual és una de les grans assignatures pendents a Espanya, un país on es denuncia de mitjana una violació cada vuit hores, una mica més de tres al dia, i on, tanmateix, no hi ha més dades que una extrapolació que assenyala que més d’un milió i mig de dones i nenes han patit una agressió sexual alguna vegada a la vida. Malgrat tot, només es denuncia una de cada sis violacions.

Experts alerten que només es denuncia una de cada sis violacions, malgrat que n’hi ha una cada vuit hores

A Ponent, els Mossos d’Esquadra han registrat un total de noranta-nou denúncies per delictes contra la llibertat sexual entre el gener i el setembre d’aquest any, la qual cosa significa un 25% més que l’any 2016. Per tipus de delicte, augmenten les agressions sexuals, amb trenta-dos casos coneguts fins al setembre, amb vint-i-sis arrestos, i els delictes d’exhibició i provocació sexual i l’explotació sexual.

Sabates roges contra la violència a MollerussaMollerussa es va unir ahir a la lluita contra la violència de gènere amb el projecte Sabates roges, una iniciativa que va consistir a col·locar-ne 98 parells a la plaça de l’Ajuntament, el nombre de dones assassinades a Catalunya des del 2008. Una iniciativa que l’artista Elina Chauvet va iniciar el 2009 a Ciudad Juárez. L’acte es va completar amb l’encesa d’espelmes i un manifest a càrrec de les sòcies de L’Albada i la Federació de Dones del Pla d’Urgell.

Sabates roges i manifest ahir a Mollerussa en record de les víctimes de violència masclista.

Sabates roges i manifest ahir a Mollerussa en record de les víctimes de violència masclista.JOAN GÓMEZ

tracking