SEGRE

El 16% dels adolescents corre risc de contreure una malaltia sexual

El 9,7% reconeix que mai ha utilitzat un mètode anticonceptiu

Preservatius

El 16% dels adolescents corre risc de contreure una malaltia sexualEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gairebé el 16% dels adolescents espanyols corren el risc de contreure una malaltia de transmissió sexual davant la mitjana del 26,7 % en altres països europeus, segons una enquesta de l’organització Youth Against AIDS juntament amb l’aplicació de cites Lovoo publicada aquest dimecres.

El sondeig, efectuat a més de 6.100 adolescents de set països europeus, entre ells Espanya, França, Itàlia, Alemanya i el Regne Unit, revela a més que dels més de 1.000 joves espanyols entre 16 i 21 anys enquestats, només el 28% va respondre correctament a les preguntes sobre malalties de transmissió sexual (ETS). Això malgrat que una gran proporció se sent plenament informada, d’acord amb l’informe divulgat a Ginebra.

No obstant això la mitjana europea se situa per sota amb el 24,1% i el percentatge italià és quatre vegades pitjor que l’espanyol, amb un 7,7% de joves a Itàlia que van respondre correctament a les preguntes sobre ETS. França tanmateix, treu millor nota que Espanya amb un 34,1 % dels adolescents contestant bé.

L’enquesta revela a més que el 15,8% dels adolescents espanyols no utilitza condó i s’exposa a un gran risc de transmissió de malalties. Malgrat tot, aquest percentatge és millor que la mitjana europea, que se situa en el 26,7 %.

Fins a un 9,7 % dels espanyols adolescents va confessar que mai no havia utilitzat la prevenció, ja sigui amb una píndola o amb un altre mètode anticonceptiu, menys que la mitjana de l’11,9 %.

L’informe afirma que la majoria dels adolescents espanyols va rebre educació sexual a l’edat de 12,9 anys, similar a la mitjana europea de 12,5 anys.

El 45,4% dels enquestats espanyols va dir que l’escola era el lloc on rebien educació sexual, però la font d’informació més important van ser pàgines web. En comparació, la mitjana dels set països enquestats és inferior amb el 31,8 %.

A l’hora de parlar de sexe, també hi ha diferències entre els països, ja que a Espanya, França i Alemanya, així com a Itàlia, als enquestats els agrada parlar amb els seus amics (70 %) i companys (30-40 %) sobre aquest tema, però menys amb els pares (15-20 %) i amb prou feines amb els professors (menys del 5% ).

tracking