SEGRE

EDUCACIÓ IGUALTAT

El masclisme fa forat en els instituts

Alerten d’un retrocés en les conductes dels adolescents, més agressius ells, més submises elles || La UdL dedica el memorial Hortènsia Alonso a la violència de gènere en l’educació

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Experts del món de l’educació van alertar ahir en una jornada celebrada al campus de Cappont de la UdL que en els últims anys s’ha evidenciat un “retrocés” en les conductes dels i les adolescents en els instituts, amb un auge de les actituds masclistes per part d’ells i submises per part d’elles.

“Hi ha menys llibertat sexual que abans, perquè la pressió és tan alta que entre els mateixos joves està mal vist que les noies es neguin a tenir relacions sexuals. La que diu que no és la rara”. Així de contundent es va mostrar Marina Subirats, catedràtica emèrita de Sociologia de la UAB, que va impartir la conferència d’obertura del VI Memorial Hortènsia Alonso, dedicat aquest any a l’abordatge de les violències masclistes en l’àmbit educatiu i del lleure des dels zero anys.

Subirats va explicar davant d’un auditori ple d’estudiants, mestres i professors que la cultura masclista està tan arrelada que la transmetem als nens i nenes sense ser-ne conscients. “Pensem que impartim una educació igualitària, però en realitat no és així. Des del col·legi, la família i la publicitat dels joguets ensenyem els nens a ser valents, competitius, a no plorar... En canvi, ensenyem les nenes a estar guapes, som la primera generació que hipersexualitza les nenes des que naixen. Abans s’ensenyava a les dones des de la repressió. Ara es fa des de la seducció”, va afirmar la professora.

La sisena edició del memorial Hortènsia Alonso va seguir amb una taula de diàleg titulada Perspectives per abordar la violència masclista des de diferents espais i nivells educatius, que va comptar amb la participació de diversos professionals de l’educació infantil, primària, secundària i universitària.

A la tarda, el Grup de Dones de Lleida va organitzar el taller Juguem per trencar rols i estereotips per a pares, mares i nens a l’Ateneu La Baula.

Estudiants i professionals de l’educació van omplir ahir l’Auditori del campus de Cappont.

Estudiants i professionals de l’educació van omplir ahir l’Auditori del campus de Cappont.ITMAR FABREGAT

Estudiants i professionals de l’educació van omplir ahir l’Auditori del campus de Cappont.

Estudiants i professionals de l’educació van omplir ahir l’Auditori del campus de Cappont.ITMAR FABREGAT

tracking