SEGRE

SALUT

L’addicció al telèfon mòbil pot provocar trastorns com a depressió o insomni

Segons un estudi de la Universitat de Corea divulgat als Estats Units

L'addicció al telèfon mòbil pot provocar trastorns com a depressió o insomni

L'addicció al telèfon mòbil pot provocar trastorns com a depressió o insomniEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’addicció al telèfon mòbil i internet pot causar desequilibris químics cerebrals en joves usuaris que generen més trastorns com la depressió o l’insomni, segons un estudi de la Universitat de Corea divulgat als Estats Units.

Els joves addictes a aquestes noves tecnologies van presentar índexs significativament superiors en depressió, ansietat, insomni sever i impulsivitat que aquells que realitzaven un ús sa i controlat, va informar en un comunicat la Societat Radiològica d’Amèrica del Nord (RSNA), que va acollir la presentació del treball en el seva trobada anual celebrat a la ciutat de Chicago.

"Com més gran era l’índex, més severa era l’addicció", va comentar Hyung Suk Seo, professor de Neuroradiologia del centre universitari amb seu a Seül i autor de l’estudi, sobre les proves practicades a 38 joves i adolescents, dels quals la meitat havia estat diagnosticada com a addicta.

Entre els 19 addictes al telèfon cel·lular i internet, 12 van rebre sessions de teràpia de comportament cognitiu durant nou setmanes com a part de l’estudi, i tots es van sotmetre a un test per mesurar la severitat de la dependència en el qual es van abordar qüestions relatives a les rutines diàries, la vida social, la productivitat i els patrons de son.

Per a la realització de la investigació, els experts van fer servir també espectroscòpies de ressonància magnètiques per tal de mesurar la composició química del cervell.

Aquests exàmens es van produir abans i després en aquells que estaven rebent teràpies i, només en una ocasió, en qui no presentaven cap problema de salut per conèixer els nivells d’àcid aminobutíric (GABA), que inhabilita o alenteix els senyals cerebrals i que influeix en algunes funcions com l’ansietat.

Les proves van concloure que el nivell de GABA -respecte a la creatina i glutamina- era més gran en aquells que eren dependents tecnològics, el que pot influir en efectes com l’ansietat o la somnolència, segons la investigació.

Seo també va informar de què la teràpies de comportament cognitiu exercides sobre aquells afectats per aquest problema va normalitzar les ràtios d’aquest àcid, una cosa que va qualificar com "una bona notícia".

Segons dades del centre d’estudi Pew Research Center que recull la RSNA, el 46 per cent dels joves dels Estats Units diuen que no podrien viure sense el seu telèfon, una mostra que "més i més persones s’estan convertint en dependents d’aparells electrònics portàtils".

La RSNA és una associació que agrupa a 54.000 radiòlegs i oncòlegs de radiació, entre altres d’especialistes i que té la seua seu a Oak Brook, en l’estat d’Illinois.

tracking