SEGRE

ESGLÉSIA BÉNS

L'església d'Anglesola ven els seus llums per pagar la nova il·luminació

La parròquia d’aquesta localitat de l’Urgell ven els tres llums del sostre per sufragar part de les despeses de la renovació de la il·luminació del temple || Per 400 € cadascun i un ja està adjudicat

Imatge dels llums ja desinstal·lats a l’església de Sant Pau Narbonenc d’Anglesola.

Imatge dels llums ja desinstal·lats a l’església de Sant Pau Narbonenc d’Anglesola.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La parròquia de Sant Pau Narbonenc d’Anglesola ha decidit posar a la venda els tres llums del sostre del temple amb l’objectiu de poder sufragar part de les despeses del nou projecte d’il·luminació interior amb què comptarà l’església d’aquesta localitat de l’Urgell i que s’ha pressupostat en 68.000 euros. Es tracta de tres objectes de gran mida (amb aproximadament 2,6 metres de diàmetre) que fins fa pocs dies han estat penjats al sostre de la parròquia com a principal font de llum de l’interior de l’edifici. Ara es venen a qui hi pugui estar interessat per 400 euros cadascun i un ja ha estat adquirida per un veí. “Per al nou projecte hem comptat amb aportacions importants d’Endesa i de la Diputació, a més de l’ajuntament, la diòcesi i veïns. A tot això hem sumat la part que la parròquia podia destinar, però al no completar el total del pressupost vam decidir posar a la venda els llums”, explica Bárbara Torres, de la junta econòmica de l’església d’Anglesola. I és que el projecte elaborat pel bisbat de Solsona per a la nova il·luminació, que serà de forma indirecta, no manté aquests tres objectes. “En el moment de despenjar-los per començar les obres vam pensar què podíem fer-ne i al final vam decidir vendre’ls. Primer es va comunicar als veïns a través d’un ban. Els compradors no només s’emportaran un llum, sinó un objecte amb un valor sentimental”, explica Torres. Fins i tot amb la venda de les tres unitats, faltarà una petita part per completar el pressupost total, per la qual cosa la parròquia també ha decidit destinar al projecte els donatius que es recullin en les misses dels propers dies.

La decisió de canviar la il·luminació es va prendre després de comprovar que el cablatge actual no funcionava bé i que s’havia quedat antiquat. A més, tampoc oferia garanties de seguretat.

Inauguració per als veïns per Sant Pau i el dia 14, l’oficial Les obres per renovar la il·luminació interior de la parròquia d’Anglesola ja han començat i l’objectiu és que estiguin acabades l’11 de desembre, per la celebració de Sant Pau. I és que està previst que aquell dia es presenti el nou projecte als veïns. En canvi, la inauguració oficial tindrà lloc tres dies després, el 14 de desembre. A banda de la nova il·luminació, que pretén fer més acollidor el temple, els visitants podran informar-se amb uns plafons explicatius que s’instal·laran i en els quals es donaran dades i comentaris sobre el retaule de l’església o la Santa Creu d’Anglesola. L’església parroquial actual va ser construïda a finals del XVI, al mateix lloc on qual es trobava l’antic temple romànic.

tracking