SEGRE

INNOVACIÓ COMPETICIÓ

Alumnes de la Caparrella ideen usar la boira per omplir piscines

Tecnologia per aprofitar la condensació, que La Salle ara finançarà

Al centre, els tres estudiants que van guanyar el premi pel seu ‘Tunnel Fog Live’.

Al centre, els tres estudiants que van guanyar el premi pel seu ‘Tunnel Fog Live’.INSTITUT CAPARELLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Crear un túnel de calor per condensar l’aigua de la boira i aprofitar-la per omplir piscines, per a neteja o fins i tot per a consum. Aquesta idea dels alumnes de cicles formatius de grau superior de l’institut Caparrella Aida Font, Clara Querol i Gerard Timoneda va resultar guanyadora del premi a la solució més global de l’Imagine Challenge de creativitat innovadora celebrat dijous a Barcelona.

El projecte, batejat com a Tunnel Fog Life, participarà ara a la PreAcceleradora de La Salle Technova. De fet, La Salle es compromet a contribuir al finançament i a l’acompanyament per convertir-lo en una realitat. Font i Querol estudien segon de disseny i edició de publicacions impreses i multimèdia i Timoneda, segon de manteniment electrònic. En la competició van haver de proposar una solució a un repte plantejat en aquell mateix moment per l’empresa Fluidra, que vol generar noves idees de negoci al sector de les piscines.

Els tres estudiants, amb l’ajuda des de la grada d’un equip de companys de diversos cicles formatius de l’institut, van idear el projecte, van dibuixar un prototip i van haver d’explicar la seua idea en un minut. Amb ella, volen contribuir a un ús responsable dels recursos hídrics

Al Challenge, activitat principal de la festa de la innovació iFest, van participar mil alumnes de Batxillerat i Formació Professional de centres de tot Catalunya.

Es treballa amb una metodologia denominada Lombard, creada per l’Imagine Creativity Center de Silicon Valley.

“La nostra idea es farà realitat”

Aida Font, una dels tres estudiants de l’institut Caparrella guardonats, va reconèixer que van acudir a la competició amb “expectatives zero, només per passar-nos-ho bé” i va mostrar la seua satisfacció per haver resultat finalment guanyadors d’un dels reptes plantejats. “La nostra idea es farà realitat i ens han dit que serem presents durant tot el procés”, va explicar, i va remarcar que “si alguna cosa hi ha a Lleida, és boira, així que hem pensat que calia aprofitar-la”.

tracking