SEGRE

COL·LECTIUS DIA INTERNACIONAL

Entitats de Lleida advoquen per un canvi en l'atenció a la discapacitat

Finançament i ocupació, entre les claus

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les entitats lleidatanes que atenen persones amb discapacitat advoquen per un canvi de model per reinventar-se i esquivar els problemes que s’han agreujat amb la crisi econòmica. Finançament i ocupació serien els principals objectius d’aquest canvi, que passa, també, per captar més fons privats i posar fi a la dependència dels ajuts públics, actualment congelats per la situació política a Catalunya. Aquesta va ser una de les reflexions que les entitats van fer ahir coincidint amb la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

Els actes es van iniciar amb la lectura d’un manifest a l’IEI en el qual els usuaris van recordar a la societat “la necessitat de garantir la igualtat d’oportunitats” i “eliminar qualsevol tipus de discriminació” per afavorir “l’autonomia personal” del col·lectiu.

També van assenyalar que l’actual model està en perill i advoquen per revisar-lo per garantir-ne la solidesa amb més accés a fons privats. Sobre aquesta qüestió, el president d’Allem, Antonio Mateus, va admetre que el col·lectiu ha viscut “un període desconcertant” i confien que després de les eleccions del 21 de desembre tornin a tenir un interlocutor a la Generalitat.

Per al canvi de model, Mateus va assenyalar que s’ha de tenir molt en compte l’envelliment dels usuaris i les necessitats que es desprenen d’aquest fet i també la reinvenció dels Centres Especials de Treball per ocupar les persones amb discapacitat, ja que només el 31 per cent del col·lectiu en edat de treballar té una feina. A la tarda, les entitats de Ponent van clausurar el Dia Internacional amb una trobada musical inclusiva a l’Espai Orfeó.

Usuaris d’entitats de Lleida van llegir ahir el manifest del Dia Internacional a l’IEI.

Usuaris d’entitats de Lleida van llegir ahir el manifest del Dia Internacional a l’IEI.MAGDALENA ALTISENT

tracking