SEGRE

Ángel Nieto, 'Chiquito', Carme Chacón... les morts més mediàtiques del 2017

Les morts dels fiscals generals de l’Estat i Catalunya també van provocar enrenou mediàtic

Chiquito en una actuació a TVE

Ángel Nieto, 'Chiquito', Carme Chacón... les morts més mediàtiques del 2017RTVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una llegenda del motociclisme, un entranyable humorista, tres destacats polítics socialistes, el fiscal general de l’Estat, un dissenyador de moda, un polèmic empresari... figuren en la llista de les morts més mediàtiques del 2017. En ella figuren també en lloc destacat els 16 anònims innocents a què el terrorisme va arrabassar la vida en els atemptats d’agost a Catalunya, així com Ignacio Echeverría, l’espanyol de 39 anys assassinat el 3 de juny en els atemptats de Londres i a qui els mitjans britànics van batejar com l’"heroi del monopatí".

El 3 l’agost moria en un hospital d’Eivissa Ángel Nieto (70), dotze més una vegades campió del món de motociclisme i llegenda de l’esport espanyol, que havia tingut uns dies abans un accident amb el quad que conduïa. Nieto era un home molt popular i volgut per a molts espanyols, el mateix que l’humorista "Chiquito de la Calzada" -Gregorio Esteban Sánchez Fernández- (85), qui va morir el novembre a la seua Màlaga natal.

El 2017 ha estat un any especialment trist per a la família socialista, ja que tres destacats polítics del PSOE van morir aquest any. Carme Chacón (46), primera dona al capdavant del Ministeri de Defensa a Espanya i que havia optat a la secretaria general del PSOE el 2012, va morir el 9 d’abril a Madrid; el 2 de febrer va ser José Antonio Alonso (56), també exministre del Govern de José Luis Rodríguez Zapatero, que va morir a la capital. Més recent ha estat la mort de l’expresident del Congrés i exvicepresident de la Comissió Europea, Manuel Marín (68) que va morir a Madrid el 4 de desembre.

Gran enrenou mediàtic va suposar la mort de Miguel Blesa (70), el polèmic expresident de Caja Madrid imputat per diversos delictes, qui es va suïcidar en una finca cordovesa el 19 de juliol.

José Manuel Maza (66), fiscal general de l’Estat, va morir el 18 de novembre durant un viatge a l’Argentina per una infecció quan estava a l’ull de l’huracà mediàtic per la crisi política a Catalunya; nou dies després moria el fiscal en cap de Catalunya, José María Romero de Tejada (69).

Un altre destacat membre de la judicatura, Carlos Dívar (75), que fos president del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem, va morir l’11 de novembre.

També es va parlar de la mort del transgressor dissenyador de moda David Delfín (46) el 3 de juny i de la model, actriu i cantant Bimba Bosé (41), que va morir el 23 de gener

tracking