SEGRE

Hisenda ingressarà 200 milions amb la Loteria de Nadal

Dels 400.000 euros de premi per a cada dècim afavorit amb el 'Gordo', 79.500 euros seran per al Govern

La celebració d'un cinquè premi de la Loteria de Nadal l'any passat a Mollerussa.

Hisenda ingressarà 200 milions amb la Loteria de NadalSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Hisenda pública ingressarà 200,09 milions d’euros amb les retencions que es practiquen sobre els premis de la Loteria de Nadal, segons els càlculs dels Tècnics del Ministeri d’Hisenda (Gestha). En un comunicat remès aquest dimarts, Gestha apunta que el total de premis que es repartiran en el sorteig que se celebra divendres vinent se situa en 2.380 milions d’euros, sempre que es venguin tots els números.

Aquesta xifra és 70 milions superior a la de l’any passat, el que permetrà incrementar la recaptació en 6 milions per l’aplicació de la retenció del 20% per als premis superiors a 2.500 euros aprovada el 2013. Així, per exemple, dels 400.000 euros de premi per a cada dècim afavorit amb el Gordo, 79.500 euros seran per a la retenció i els 320.500 euros restants, per a la persona guanyadora.

La retenció la realitza Loteries i Apostes de l’Estat en el moment d’abonar el premi, per la qual cosa no és necessari consignar-lo en la declaració de la renda de l’any següent.

En el cas de dècims compartits, la retenció també serà del 20 %, encara que el premi que correspongui a cada guanyador sigui inferior a 2.500 euros, ja que aquest límit s’aplica sobre el dècim i no sobre la quantitat cobrada.

Gestha alerta en el comunicat del "perill" de revendre els dècims premiats per blanquejar diners, ja que la dificultat de justificar l’origen d’aquests fons pot derivar en una inspecció.

Quant a les cistelles i regals que se sortegen, els tècnics d’Hisenda expliquen que han d’incorporar-se com a renda general a la declaració de la Renda i, si superen els 300 euros, aplicar una retenció del 19 % que s’ha d’ingressar a Hisenda.

tracking