SEGRE

EDUCACIÓ POLÈMICA

Satisfacció per la multa al professor homòfob del Gili i Gaya

Estudiants i l’associació Colors de Ponent veuen adequada la sanció al docent del Gili i Gaya que va dir que l’homosexualitat és antinatural || Ja ha pagat els 417 euros

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Alumnes del professor sancionat del Gili i Gaya per dir a classe que l’homosexualitat és antinatural, així com l’associació Colors de Ponent i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), les dos entitats que van presentar la denúncia per homofòbia, es van mostrar ahir satisfets amb la multa de 417 euros imposada per la Generalitat al docent (vegeu SEGRE d’ahir). “Estem molt contents, tot i que encara queda molt per fer. Per la llei LGTBI s’ha considerat lleu, però pel reglament de funcionaris hauria estat greu o molt greu. Però és un pas i per alguna cosa es comença”, va assegurar Roser Escuer, de Colors de Ponent. “Ens sembla poc la sanció pel que va fer, però ens quedem amb la nostra victòria”, va apuntar Laia Villafranca, representant del SEPC de Secundària a Lleida, que al costat de Colors de Ponent va impulsar ahir una concentració davant de les portes del centre educatiu. “Ens sembla una multa adequada i correcta, encara que el professor es va disculpar, però així altres docents no ho faran”, va explicar Berta Puig, alumna de l’institut Gili i Gaya que es trobava a la classe de Filosofia en la qual el professor, Santiago Fernández Burillo, va comparar l’homosexualitat amb ser coix o borni. Aquesta alumna també va assegurar que el professor, de 64 anys i amb problemes cardíacs, no va tornar a les aules després de l’ocorregut i ja no està al centre educatiu després de jubilar-se.

Des del departament de Treball, Afers Socials i Famílies, del qual depèn la direcció general d’Igualtat que ha imposat la sanció, van confirmar a aquest diari que el docent ja l’ha fet efectiva. El professor ha estat considerat responsable d’una infracció lleu per actes que comporten menyspreu públic de persones a causa de la seua orientació sexual.

Un moment de la concentració que es va organitzar ahir a les portes del Gili i Gaya.

Un moment de la concentració que es va organitzar ahir a les portes del Gili i Gaya.SEGRE

tracking