SEGRE

SORTEJOS NADAL

Esprint final de les vendes de loteria

Els venedors de loteria preveuen una baixada del 5 al 10% respecte a l’any passat a causa, diuen, del context polític || Els últims dies remunten la campanya i el 155 és la terminació més sol·licitada

Clients ahir triant el número a l’administració de loteria del carrer del Carme de Lleida.

Clients ahir triant el número a l’administració de loteria del carrer del Carme de Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Es preveia una campanya nefasta, però les vendes d’última hora de cara al sorteig extraordinari de Nadal de demà animen el sector de les loteries. I és que els venedors de loteria van alertar l’octubre passat que la situació política a Catalunya i el boicot a les loteries de l’Estat estaven afectant, i molt, el negoci. Moltes empreses, institucions i entitats van cancel·lar les reserves i el sector temia pèrdues importants de les vendes d’aquest sorteig, que per a algunes administracions representa un 60 per cent del volum de negoci anual. Malgrat tot, un venedor de loteria consultat ahir per aquest diari va afirmar que les vendes d’última hora han animat la campanya. “Ha estat dura i complicada a causa de les cancel·lacions, però, afortunadament, han funcionat molt bé les vendes per finestreta a partir del novembre”, va afirmar David Masip, president de l’Associació Provincial d’Administradors de Loteries de Lleida. A l’espera de les dades definitives, Masip preveu que les vendes caiguin en global entre un 5 i un 10 per cent, a pesar que algunes administracions asseguren que les pèrdues seran més grans. És el cas de l’administració número 1 de Mollerussa, els responsables de la qual van afirmar a l’ACN que les vendes d’aquest any s’han reduït a la meitat.

Per la seua part, des de l’administració número 7 de Lleida es van mostrar més optimistes. “Els diners són els diners, vinguin d’on vinguin, i els clients s’han animat a última hora”, va afirmar Damià Ferrer, el titular. A Sort, els responsables de La Bruixa d’Or van publicar ahir un comunicat a les xarxes socials en el qual expliquen que l’administració estarà tancada al públic a partir del migdia d’avui i durant tot el dia de demà. Per la seua part, a la Segarra, el propietari de l’administració de loteria de Cervera de Ca l’Honorat, Honorat Ramos, va explicar que s’ha notat un descens en les vendes, especialment de números a les associacions i entitats, si bé la venda s’ha mantingut en finestreta. En part, gràcies a les vendes del dia de la festa de Marc Màrquez.

Clients ahir triant el número a l’administració de loteria del carrer del Carme de Lleida.

Clients ahir triant el número a l’administració de loteria del carrer del Carme de Lleida.MAGDALENA ALTISENT

tracking