SEGRE

TELECOMUNICACIONS PROJECTES

App lleidatana per a mascotes perdudes

Tres joves del Pallars Jussà posen en marxa l’aplicació ‘Bestfriend vuelve a casa’ després de perdre el periquito || Connecta persones que troben un animal amb les que l’han perdut

Vista de l’aplicació.

Vista de l’aplicació.BESTFRIEND VUELVE A CASA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els lleidatans fan coses i una mostra d’això és una app per localitzar mascotes perdudes. Aquesta ha estat la idea de Vicenç Cava Tito, Eduard Micàs i Gemma Gay, de Tremp i Talarn, que han invertit tots els estalvis per crear l’aplicació per a mòbils Bestfriend vuelve a casa per posar en contacte persones que han perdut o han trobat un animal, a més d’ajudar en l’acollida i adopció de mascotes. Els tres treballen a Barcelona, tot i que passen els caps de setmana i les festes a les seues localitats d’origen. Vicenç Cava Tito és discjòquei i coordinador d’esdeveniments a l’empresa Entertaintment; Gemma Gay és biòloga a l’Hospital Clínic de Barcelona, i Eduard Micàs és enginyer químic en una empresa de la capital catalana. L’aplicació va sorgir de l’experiència personal de perdre la mascota. Segons explica Vicenç Cava a aquest diari, fa uns dos anys van perdre el seu periquito, de nom Pedrito, que curiosament va arribar a ells després d’escapar-se i anar a parar a la teulada del Clínic, on treballa una de les impulsores de l’aplicació, Gemma. “Durant uns dies, teníem l’esperança de trobar-ne els propietaris perquè vam empaperar mig barri amb cartells, però no vam tenir sort i vam decidir adoptar-lo”, explica. Pedrito va ser amb ells dos anys, però un dia va tornar a escapar-se. “Vam tornar a penjar cartells, però Pedrito no volava bé i al final no el vam trobar”, relata. Va ser en aquells dies de recerca durant els quals aquests tres joves es van adonar que no hi havia cap aplicació que ajudés a posar en contacte persones que han trobat un animal amb les que l’han perdut. “Tenim una il·lusió enorme de poder ajudar més gent que es pugui trobar en una situació com la nostra”, diu.

Per portar a terme el projecte, van invertir els estalvis per contractar una empresa que creés l’aplicació. Expliquen que el procés ha estat llarg al no comptar amb cap tipus d’ajuda i van estar a punt d’abandonar la idea, ja que no trovaven cap desenvolupador que sabés plasmar-ho. Finalment, la casualitat va fer que trobessin la persona perfecta per donar-lo a llum.

En tan sols quinze dies, aquesta aplicació ha trobat família a tres animals i n’està ajudant 46 més

Amb només dos setmanes de funcionament, aquesta eina ha ajudat a trobar una família adoptiva per a tres animals i estan ajudant-ne quarant-sis més. Està disponible per a iPhone i Android, és gratuïta i sense anuncis, i es pot descarregar en català o castellà.

Inclou centres veterinaris, de recollida i protectoresL’aplicació Bestfriend vuelve a casa també inclou un mapa amb els veterinaris que queden més a prop segons la ubicació de l’usuari, tot i que de moment només hi ha disponibles centres de Barcelona capital. La intenció és ampliar el radi d’acció a Lleida i per fer-ho compten amb l’ajuda de la germana del Vicenç, la Rocío. La intenció dels responsables de l’aplicació és incloure també els centres de recollida d’animals, col·lectius de diferent tipus que ajuden les mascotes i les protectores. Els interessats poden tenir més informació a través de la pàgina web www.bestfriendapp.es i a Instagram o Facebook.

Vista de l’aplicació.

Vista de l’aplicació.BESTFRIEND VUELVE A CASA

tracking