SEGRE

RELIGIÓ SEXUALITAT

Premi per a les estudiants embarassades que no avortin

El bisbe de Còrdova defensa la iniciativa del centre de Magisteri Sagrado Corazón || Dos mil euros i un diploma

Imatge d’arxiu de Demetrio Fernández, bisbe de Còrdova.

Imatge d’arxiu de Demetrio Fernández, bisbe de Còrdova.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El bisbe de Còrdova, Demetrio Fernández, va defensar divendres passat la iniciativa del centre de Magisteri Sagrado Corazón de premiar les joves embarassades que no avortin. Considera que és una forma de “defensar la vida i la llibertat de la dona”. El centre, que depèn de la diòcesi i de la Universitat de Còrdova, ha instituït el Premi Mare i Mestra de Vida per a totes les alumnes universitàries embarassades que prenguin la decisió de no avortar.

El premi, consistent en 2.000 euros i un diploma d’honor, serà per a l’estudiant que expliqui millor el seu cas i els motius que l’han portat a continuar la gestació. El bisbe de Còrdova ho va justificar afirmant que “si una dona, en l’exercici de la seua llibertat, decideix avortar, tothom li dóna suport, però si una persona, en l’exercici de la seua llibertat, decideix continuar endavant amb l’embaràs, silenci a l’escena”.

El bisbe va fer aquestes declaracions en un comunicat, després que aquest divendres Izquierda Unida exigís la retirada del premi. El bisbe, que forma part del jurat del premi, nega que fomenti la concepció durant el període universitari de les dones. Més aviat creu que, d’aquesta manera, “l’Església dóna suport al dret a la vida i acompanya la dona embarassada”.

L’avortament, la reproducció i el paper de la dona estan sovint en el punt de mira del bisbe de Còrdova, Demetrio Fernández. Per exemple, fa dos anys va fer unes polèmiques declaracions sobre la fecundació in vitro, que va qualificar d’“aquelarre químic”.

tracking