SEGRE

INFANTESA SERVEIS SOCIALS

La Seu obre un centre de menors

Està ubicat en una casa del carrer Llorenç Tomàs i Costa, disposa de deu places i entrarà en servei durant els pròxims mesos || Fins ara els nens tutelats havien d’anar a Lleida o Tremp

La fundació ha adquirit i està reformant aquest habitatge, que tindrà capacitat per a deu menors.

La fundació ha adquirit i està reformant aquest habitatge, que tindrà capacitat per a deu menors.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Seu d’Urgell disposarà d’un centre d’acollida per a menors tutelats per la Generalitat. El recurs que tenen fins ara els nens i nenes d’entre tres i divuit anys que depenen de la Direcció General d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència (DGAIA) són pisos o centres a Lleida o Tremp. Durant els pròxims mesos entrarà en funcionament aquest nou equipament, conegut com a CRAE (Centre Residencial d’Acció Educativa) i que serà gestionat per la Fundació Persona i Valors de Lleida, de la xarxa d’entitats de la Fundació Mercè Fontanilles, entitat privada catalana que gestiona serveis residencials i no residencials per a nens, adolescents i joves. El centre estarà situat al número 57 del carrer Llorenç Tomàs i Costa, en un habitatge independent que disposa d’àmplia zona enjardinada i que ha adquirit i reformat la fundació, amb capacitat per a deu menors. El departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha adjudicat el contracte de prestació dels serveis socials per a la provisió de les deu places residencials d’acció educativa per a aquest nou equipament a aquesta fundació (Persona i Valors, F.P), que actualment també gestiona el CRAE Llar de Vilanova de Bellpuig. L’adjudicació, per un període inicial de sis mesos, ha estat per un import de 272.450 euros.

El centre disposarà de tots els serveis necessaris per poder atendre les necessitats i interessos dels menors, entre els quals professionals de l’àmbit del treball social, educació social, pedagogia i psicologia. Fonts del Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell, que treballarà en coordinació amb el CRAE, van valorar de forma molt positiva la implantació d’un centre d’aquestes característiques a la ciutat, que “servirà per atansar els menors tutelats al territori”.

Sis centres i sis pisos tutelats a tota la província Les comarques lleidatanes comptaran en breu amb sis centres i sis pisos tutelats nous per a menors protegits per la Generalitat, cosa que permetrà incrementar el nombre de places en un 42% i arribar així a les 241. Així ho va anunciar l’abril passat la llavors consellera de Treball, Assumptes Socials i Famílies, Dolors Bassa, durant una visita a Lleida en què va assegurar que l’objectiu d’aquest nou pla és canviar el model d’atenció a nens i adolescents tutelats perquè sigui més personalitzat i al més semblant possible a una vida en família. La proposta es concreta en quatre nous centres d’acolliment de menors tutelats a Tremp, la Seu, Lleida i Juneda. Dels actuals, la conselleria tancarà el de les Borges i dividirà en dos el de Vilanova de Bellpuig, per evitar els grans centres i optar per unitats de convivència reduïdes, de dotze menors màxim i amb habitacions dobles o individuals. Així, la província tindrà deu centres en total i 180 places, davant dels set i les 154 actuals respectivament. A més, el nou pla inclou la posada en marxa a Lleida ciutat de sis pisos tutelats, que se sumaran als quatre actuals i que duplicaran l’oferta de places, que passaran de 16 a 33. Aquests habitatges estan destinats a adolescents tutelats, de 17 anys o més, perquè iniciïn la transició a la vida adulta.

tracking