SEGRE

Apple es disculpa pel "malentès" dels iPhone alentits

Ofereix descomptes per als usuaris que vulguin canviar la bateria del seu telèfon

El logotip d'Apple.

Apple es disculpa pel "malentès" dels iPhone alentitsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Apple va publicar aquest dimecres una carta als seus clients en la qual demana perdó pel "malentès" generat al voltant de l’alentiment dels iPhone i va oferir descomptes per als usuaris que vulguin canviar la bateria del seu telèfon. La setmana passada, la companyia va reconèixer que alenteix intencionadament els telèfons més antics quan es descarrega una nova actualització del software, però va defensar que ho feia per allargar la bateria dels mòbils i evitar que es col·lapsessin.

Aquestes explicacions van ser insuficients per a alguns clients, i només als Estats Units es van presentar nou demandes col·lectives que acusaven a Apple de frau, publicitat enganyosa i enriquiment il·lícit. L’empresa va assegurar en el comunicat que hi ha hagut un gran "malentès" i va demanar "disculpes" per haver "decebut" els seus clients, mentre va oferir un important descompte als usuaris que vulguin canviar les bateries dels seus mòbils.

A partir de finals del gener i fins el desembre del 2018, canviar la bateria d’un iPhone 6 o un model posterior costarà 50 dòlars menys, ja que el preu passarà de 79 a 29 dòlars. Fa temps que alguns usuaris de iPhone denuncien que Apple alenteix de forma artificial els iPhone més antics a través de l’actualització d'iOS per incentivar la compra de nous models. Aquesta sospita va prendre força la setmana passada, quan un desenvolupador va demostrar amb dades que el iPhone 6 anava més lent després de cada nova actualització de software.

L’explicació que va donar llavors Apple a diversos mitjans va ser que l’alentiment dels terminals era un mal menor per evitar que els mòbils amb bateries més antigues es bloquegessin després de l’actualització i, encara que podia empitjorar l’experiència d’usuari, era menys molest que el col·lapse continu del iPhone.

En el comunicat, Apple reconeix que ha rebut queixes d’alguns usuaris que veien com els seus mòbils s’alentien després de la descàrrega de la nova versió d'iOS, una cosa que la companyia atribuïa al principi a dos factors. D’una banda, a petits errors del software que ja estan solucionats i, d’altra banda, a l’efecte "normal i temporal" que provoca la descàrrega de qualsevol nova actualització. Tanmateix, Apple ha apuntat avui a una tercera raó de pes: l’envelliment de les bateries dels iPhone 6 i 6S, especialment en aquells terminals que encara utilitzen les seues bateries originals.

A part del descompte, Apple va anunciar que la pròxima actualització d'iOS inclourà una eina que permetrà als usuaris conèixer la "salut" de la bateria del seu iPhone perquè els usuaris decideixin si és procedent canviar-la o no. La companyia es va comprometre a continuar buscant noves vies per millorar el rendiment dels seus iPhone i, sobretot, evitar el "col·lapse sobtat" dels terminals que van envellint. "Som capaços de treballar en el que ens agrada gràcies a la seua fe i el seu suport i mai no l’oblidarem o el donarem per descomptat", va acabar la carta que Apple dirigida als seus clients.

El comunicat arriba un dia després que Apple fes públic l’increment de la retribució del seu màxim responsable, Tim Cook, que el 2017 va percebre 12,8 milions de dòlars, el doble que l’any anterior, gràcies als bons resultats que va marcar la companyia. El conseller delegat d’Apple també va rebre en aquest exercici un paquet addicional d’accions de l’empresa valorat en 89 milions de dòlars, la qual cosa eleva la suma total de la seua retribució a uns 102 milions de dòlars.

tracking