SEGRE

TRADICIONS DIA DELS INNOCENTS

Les innocentades passen a les xarxes

La tradició de fer bromes el 28 de desembre va de baixa al carrer però es manté viva a internet || Pengen una llufa gegant empresonada a Tàrrega i una altra a Tremp

Tàrrega es va despertar ahir amb un llufa empresonada, mentre que el Força Lleida i l’ICG Lleida Llista van fer córrer aquest muntatge (dreta).

Tàrrega es va despertar ahir amb un llufa empresonada, mentre que el Força Lleida i l’ICG Lleida Llista van fer córrer aquest muntatge (dreta).SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tradició de fer bromes el 28 de desembre, dia dels Sants Innocents, va a la baixa al carrer des de fa anys, però es manté viva a les xarxes socials. Així, durant el dia d’ahir, van poder llegir-se simpàtiques bromes en nombrosos comptes de Twitter i Facebook, no només de particulars, sinó també d’entitats i institucions.

A l’Urgell, l’ajuntament d’Agramunt va anunciar als seus veïns que durant l’any que ve les famílies podran autoproveir-se d’energia elèctrica gràcies a una màquina domèstica de transformació de les escombraries orgàniques després d’haver arribat a un suposat acord amb una empresa d’Holanda.

Per la seua part, l’ajuntament de Sort va informar que, després de la marxa de La Bruixa d’Or, crearia una nova administració de loteria de caràcter cooperatiu i municipal, i va animar els veïns a adquirir-ne accions.

També a les xarxes, el Força Lleida i l’ICG Lleida Llista van intentar fer creure als seus seguidors que tots dos clubs havien arribat a un acord de rescissió del contracte del pivot Papa Abdoulaye Mbaye, després que el jugador de 2,08 metres d’alçada expressés la voluntat de jugar a hoquei patins.

Quant a la tradició al carrer, uns desconeguts van penjar ahir a la matinada una enorme llufa empresonada al centre de Tàrrega, de més de tres metres, al carrer del Carme. En clara referència als presos polítics catalans, la llufa portava a més un llaç de color groc al pit.

A Tremp, ahir feia quaranta-un anys que un grup de monitors de La Casa del Sol Naixent va celebrar per primera vegada l’Aixecada del Ninot, una festa que s’ha convertit en tota una tradició a la capital del Pallars Jussà.

Durant el matí, un grup de nens i joves van confeccionar una llufa gegant (de 6 metres) de cartró i paper i la van penjar al campanar. A la tarda, la llufa va pujar i va baixar el ritme de la cançó del Ninot abans de ser cremada. Com a novetat, aquest any es va lliurar el primer premi Llufaire de l’Any, que es va endur Xavier Baulies, un dels fundadors de La Casa del Sol Naixent.

També divertida va ser la broma que van gastar Marc Màrquez i Dani Pedrosa als alumnes de tercer de Primària d’un col·legi de Madrid, on es van presentar caracteritzats com a professors universitaris per impartir una classe de matemàtiques.

Tàrrega es va despertar ahir amb un llufa empresonada, mentre que el Força Lleida i l’ICG Lleida Llista van fer córrer aquest muntatge (dreta).

Tàrrega es va despertar ahir amb un llufa empresonada, mentre que el Força Lleida i l’ICG Lleida Llista van fer córrer aquest muntatge (dreta).SEGRE TÀRREGA

tracking