SEGRE

LLEURE TRADICIONS

Més nit de Cap d’Any que mai

Restaurants i locals de lleure lleidatans pengen el cartell de complet per celebrar un final d’any que preveuen molt bo || Desenes de localitats se sumen a la festa amb revetlles populars

Al restaurant El Celler del Roser de Lleida ja han començat els preparatius per a la celebració de la nit de Cap d’Any.

Al restaurant El Celler del Roser de Lleida ja han començat els preparatius per a la celebració de la nit de Cap d’Any.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les comarques lleidatanes ultimen els detalls per viure demà una nit de Cap d’Any a bombo i platerets. I és que són molts els restaurants i locals de lleure nocturn que han penjat el cartell de complet per acomiadar l’any com es mereix, amb propostes des de 8 euros fins a més de 300. “Les expectatives són molt bones. És una nit que no falla i en la qual participa molta gent”, assegura Josep Castellarnau, president de la Federació d’Hostaleria de Lleida. Donen fe d’això, per exemple, al Parador, que viurà el seu primer Cap d’Any i ho farà amb un ple total gràcies a un pack de dos nits especial per a l’ocasió que a part de l’estada ofereix sopar, cotilló i festa.

També a El Celler del Roser, on ja no hi ha cadires lliures per al sopar de demà. “Encara truca gent preguntant, però estem plens des de fa dies. Serà millor que l’any passat”, assegura la Montse, d’aquest restaurant del carrer Cavallers de Lleida ciutat, on el rellotge de l’Escorxador marcarà les 12 campanades i el Cafè del Teatre rebrà el 2018 amb Pixie Dixie. A més, nombrosos bars i discoteques ofereixen una infinitat de propostes a preus per a totes les butxaques que inclouen cotilló, consumicions o ressopó, entre d’altres.

El sector del lleure nocturn celebra els controls però continua considerant poc segures aquestes revetlles

I per als amants de les revetlles populars, són desenes les localitats de la província que han organitzat festes als seus pavellons poliesportius, amb o sense sopar previ. A Tàrrega, l’Associació Agrat organitza les seues pròpies campanades a partir de les 3 de la matinada, encara que des de les 00:30 hores hi haurà música a l’Espai MerCAT.

El raïm i el cava prendran la plaça Major de Cervera per donar la benvinguda a l’any nou a la mitjanit i després la festa es traslladarà fins a altes hores de la matinada al pavelló, igual com passarà a Agramunt, Bellpuig, Guissona, Balaguer, Linyola, Golmés o Bellvís, entre altres molts. Preixana ha organitzat un sopar popular amb un centenar de comensals, així com Sedó, Verdú o Bell-lloc, amb festa posterior a la sala Cultural. El barri dels Magraners celebrarà la seua festa del soci i la Bordeta no tindrà aquest any revetlla per les obres a la teulada del pavelló.

Així mateix, van considerar que aquestes inspeccions donen “més garanties” als empresaris del sector del lleure nocturn que no hi ha una competència deslleial, ja que els organitzadors de les festes populars han de presentar un pla d’autoprotecció, una memòria d’activitat, una anàlisi de mobilitat, garantir presència de vigilants i tenir una assegurança, entre altres requisits necessaris.

No obstant, la Fecasarm continua considerant que aquestes festes en espais no dissenyats especialment per a aquesta finalitat “no són segures” completament malgrat que hi hagi controls i van recordar per a això els casos ocorreguts el 2009 a les Borges Blanques, on va morir una adolescent de quinze anys després de precipitar-se des d’una barana a la festa organitzada al pavelló de la capital de les Garrigues, i al Madrid Arena l’any 2012, on cinc joves van perdre la vida atrapades en una allau humana, causada per un excés d’aforament, durant una macrofesta de Halloween protagonitzada pel DJ Steve Aoki.

Mossos inspeccionen pavellons poliesportius amb festes organitzadesEl departament d’Interior de la Generalitat, a través dels Mossos d’Esquadra, du a terme aquests dies inspeccions en diferents espais com pavellons i poliesportius de localitats de tot Catalunya, en els quals està previst que se celebrin demà festes i revetlles populars per acomiadar l’any. Així, agents de la policia autonòmica supervisen, com cada any i des de fa unes setmanes, que en aquests espais es compleixin tots els requisits i normatives que marca la llei per garantir la seguretat dels assistents. Per la seua part, la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) va celebrar ahir en un comunicat que els Mossos d’Esquadra efectuïn aquestes inspeccions i controls perquè “es redueix molt el risc que es produeixi qualsevol contratemps”.

tracking