SEGRE

SOCIETAT

Pepe, el primer lleidatà de l’any

Una nena catalana anomenada Raisa, primer nadó de l’any 2018 a Espanya

Pepe, el primer lleidatà de l'any

Pepe, el primer lleidatà de l'anyEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una nena catalana anomenada Raisa ha estat el primer nadó nascut a Espanya el 2018, mentre que un nen, Pepe, s’ha fet esperar i ha nascut a les 12.12 hores en la Clínica Perpetuo Socorro de la capital lleidatana. L’infantament de la petita Raisa ha tingut lloc quan passaven tot just uns segons de la mitjanit a l’Hospital del Mar de Barcelona i ha pesat 2 quilos i 790 grams.

Pocs segons després de les campanades, a Extremadura, arribava al món el segon nadó espanyol de l’any, Dylan, que ha nascut a les 00.01 hores a l’hospital Virgen del Port de Plasencia (Càceres) i ha pesat 3 quilos i 300 grams. Els pares del petit viuen a la localitat de Càceres de La Pesga.

El tercer ha estat el madrileny Derek Manuel, de madre nicaragüenc i pare espanyol, que ha nascut 18 minuts després del canvi d’any en el Hospital Materno Infantil Gregorio Marañón i amb un pes de 3 quilos i 680 grams, segons ha informat la Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid.

Amb pocs minuts de diferència han nascut els primers nadons de 2018 d’Aragó, les Canàries i Múrcia. Així, a les 00.25 hores tenia lloc el primer enllumenament de l’any a l’Aragó, concretament, en el Hospital Clínico Universitario Lozano Blesa, a Saragossa, on arribava al món Lucía, prematura, amb un pes de 2 quilos i 320 grams. Mentrestant, a les Illes Canàries, el primer naixement es produïa a les 00.32 hores en el Complejo Hospitalario Universitario Insular-Matern Infantil, a Las Palmas de Gran Canària.

Un minut després, a les 00.33 hores, naixia la primera murciana de 2018, Carmen María, amb tres quilos i 360 grams en el Hospital Santa Lucía de Cartagena. A aquella mateixa hora, deixava anar també els seus primers plors el primer nadó andalús del nou any, Izan, un nen amb 3 quilos i 380 grams que ha nascut en el Hospital Universitario San Cecilio de Granada.

Per la seua part, el primer nadó de Cantàbria ha arribat al món a les 00,36 hores. El petit, de pares senegalesos, ha pesat 3 quilos i 210 grams en nàixer a l’hospital Valdecilla. La parella, que ja té uns altres tres fills, encara no ha posat nom al nadó. Uns minuts després tenia lloc el primer infantament de 2018 a la Comunitat Valenciana. La petita Faryal, amb els seus 3 quilos i 160 grams de pes, veia la llum a les 00.40 hores en el Hospital General Universitario d’Alacant.

Tampoc no s’ha fet esperar el primer nadó basc de 2018, que ha estat una nena alabesa nascuda a les 00.45 hores a l’Hospital Universitari d’Araba, a Vitòria, a la qual els seus pares han posat el nom d’Itziar, i que ha pesat 3 quilos i 100 grams. Els progenitors, de poc més de 30 anys i que resideixen des de fa molts anys a la capital alabesa per motius de treball, s’han mostrat molt satisfets pel feliç esdeveniment.

Per la seua part, Mireia es convertia a les 00.49 hores d’aquest dilluns en el primer nadó asturià del nou any. En concret, ha nascut en l’habitant de Gijón Hospital Universitari de Cabueñes i ha pesat 3 quilos i 600 grams.

Passada ja la primera hora de l’acabat d’estrenar any, a les 01.10 hores, Castella-la Manxa rebia el seu primer nadó de 2018, Aarón, un nen nascut a l’Hospital d’Hellín (Albacete). El petit, primer fill de Noemí i Francisco, ha pesat 3 quilos i 705 grams i ha mesurat 51 centímetres. També a Galícia, a les 01.15 hores, naixia en el Hospital Lucus Augusti de Lugo el primer nadó gallec de l’any, Brais, amb 4 quilos i 400 grams.

A Castella i Lleó, a les 01.24 hores veia la llum per primera vegada una nena anomenada Aura, amb un pes de poc més de 3 quilos, en el Hospital Clínico Universitario de Valladolid. Mentrestant, a La Rioja, el primer infantament de l’any ha tingut lloc a les 01.35 hores en el Hospital San Pedro de Logronyo. Es tractava d’un nen anomenat Julen Francis, de pares equatorians, que ha nascut per part natural i ha pesat 3 quilos i 620 grams.

A Melilla, el primer nadó de 2018 arribava al món a les 01.55 hores d’aquest dilluns 1 de gener. Es tracta de Yurem El Founti Bumedien, que va pesar en nàixer 3 quilos i 670 grams i va mesurar 52,5 centímetres.

Per la seua part, l’eivissenc Gael ha deixat anar el seu primer plor a les 02.08 hores, convertint-se en el primer nadó de l’any de les Illes Balears. Aquest petit, de pares equatorians, ha nascut en el Hospital Can Misses, a Eivissa, i ha pesat 3 quilos i 660 grams.

Gairebé tres hores i mitja després del raïm, a les 3.23 hores, arribava al món el primer nadó navarrès de 2018, nascut en el Hospital Reina Sofía de Tudela. Es tracta d’una nena que en nàixer ha pesat 3 quilos i 164 grams i per a qui els seus pares, amb domicili a Valtierra, han previst el nom de Marina.

tracking