SEGRE

SOCIETAT

La presència d’una drag queen en la cavalcada de Vallecas obre una polèmica

PP i Cs denuncien que el dia 5 de gener és no és apropiat perquè el govern introdueixi missatges aliens al Nadal

La presència d'una drag queen en la cavalcada de Vallecas obre una polèmica

La presència d'una drag queen en la cavalcada de Vallecas obre una polèmicaEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La participació en la cavalcada dels Reis Mags de Pont de Vallecas d’una carrossa en la qual desfilarà la drag queen 'La Prohibida' ha desencadenat una nova polèmica nadalenca en denunciar el PP i Cs que el dia 5 de gener és no és apropiat perquè el govern introdueixi missatges aliens al Nadal.

El diari El Mundo ha informat que aquesta drag queen i dos artistes de cabaret participaran en la cavalcada dels Reis Mags de Pont de Vallecas.

Posteriorment, el regidor president del districte, Paco Pérez, a través d’un àudio remès als mitjans de comunicació, ha explicat que per primera vegada aquest any entre els col·lectius que formen part de la comitiva estarà la taula de la igualtat de Vallecas, de la qual forma parteix el col·lectiu 'Orgull Vallekano'.

Aquesta entitat ha difós a través de Twitter un cartell en el qual anuncia la presència de 'La Prohibida', l’artista de cabaret 'Roma Calderón' i la cantant Dnoé Lamiss en la cavalcada del districte.

El regidor, no obstant això, ha aclarit que no hi haurà una carrossa de 'drag queens’i ha opinat que cal entendre com a "una cosa normal, com una expressió de la diversitat" la presència de la taula de la igualtat en la cavalcada del districte com una més dels 23 col·lectius i les 16 carrosses presents aquest any.

"L’organització té especial cuidat amb el respecte a les il·lusions i les tradicions infantils", ha defensat Paco Pérez, que ha puntualitzat que, "com tots els col·lectius, la taula de la igualtat és conscient del caràcter infantil i del que es representa en la cavalcada".

"Per aquest motiu la Junta Municipal ha fet les indicacions pertinents perquè tant la decoració de les carrosses i el vestuari dels participants sigui respectuós", ha afegit Paco Pérez, que defensa que "a Vallecas totes les persones són benvingudes en la seua diversitat".

Davant aquest posicionament, el portaveu del grup municipal del PP, José Luis Martínez-Almeida, ha denunciat que l’alcaldessa "Manuela Carmena, autoritzant aquesta cavalcada, segueix en la línia que va iniciar fa dos anys i mig de desnaturalitzar el Nadal".

"Des del PP recolzem i respectem la celebració de l’Orgull Gai i dels carnavals i el Nadal, però cada una d’aquestes celebracions amb les seues característiques pròpies que convé no barrejar ni desnaturalitzar", ha assegurat Martínez-Almeida, que ha exigit a Carmena que "no confongui els nens" i deixi que gaudeixin de la seua nit més especial de tot l’any.

Per la seua part, la portaveu de Ciudadanos, Begoña Villacís, ha opinat que el 5 de gener "els nens esperen veure els Reis Mags i el que els hauríem d’oferir com a ciutat és aquest somni" i fer-ho "el més versemblant possible".

"Tenim moltíssimes oportunitats de demostrar com de diversos que som els madrilenys, però els adults compliquem les coses. La festa dels Reis és dels nens i el que esperen veure són Reis Mags", ha opinat la portaveu de Ciudadanos.

tracking