SEGRE

TRADICIONS NADAL

La Seu Vella, en un pessebre

El Peu del Romeu exposa una reproducció del claustre en miniatura || La parròquia de Sant Pau s’emporta el premi d’honor del concurs de pessebristes

El diorama que reprodueix el claustre de la Seu Vella pot veure’s fins diumenge al Peu del Romeu.

El diorama que reprodueix el claustre de la Seu Vella pot veure’s fins diumenge al Peu del Romeu.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La capella del Peu del Romeu exposa fins diumenge que ve un pessebre que conté una reproducció del claustre de la Seu Vella de Lleida. És obra de Manel Font, un veí de Sant Pere de Torelló (Osona) que va visitar el monument i va quedar tan impressionat que va dedicar més de tres-centes hores a fer una còpia a escala en suro i fusta. El pessebre de la Seu Vella ha viatjat a Vic, Sant Hilari i Perpinyà i aquest Nadal s’exposa per primera vegada a Lleida en el marc del Cicle de Nadal organitzat per l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes. El diorama mesura 80 centímetres d’ample, 70 de profunditat i 60 d’alçada, prou per recrear a la perfecció tots els detalls del claustre de l’antiga catedral de Lleida i una escena amb Jesús envoltat de doctors. A més del de la Seu Vella, el Peu del Romeu exposa altres diorames artístics de Josep Vilarrubias, Emili Tordera i Martha Pérez, entre d’altres.

D’altra banda, el pessebre monumental de la parròquia de Sant Pau de la Mariola, obra de Virgilio del Olmo, s’ha endut el premi d’honor del Grup d’Esglésies a la 83 edició del concurs convocat per l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes. El premi, concedit conjuntament amb la Paeria, reconeix el valor artístic d’aquest pessebre monumental amb més de vint anys d’història i considerat, amb nou metres de llargada, sis d’amplada i tres-centes figures, el més gran de la ciutat de Lleida. El primer premi ha estat per al diorama de Sant Antoni de Pàdua; el segon, per a la parròquia de la Sagrada Família de Cappont, i el tercer, per a la parròquia de Sant Antoni Maria Claret de Balàfia.

El diorama que reprodueix el claustre de la Seu Vella pot veure’s fins diumenge al Peu del Romeu.

El diorama que reprodueix el claustre de la Seu Vella pot veure’s fins diumenge al Peu del Romeu.LLEONARD DELSHAMS

tracking