SEGRE

SORTEJOS NADAL

El Nen anima les vendes de loteria

Els venedors es mostren optimistes de cara a la rifa de Reis de dissabte, després d’una campanya fluixa de la de Nadal || Els lleidatans reinverteixen part del que van guanyar amb la grossa

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els lleidatans no fallen en la compra de dècims per al sorteig del Nen, que se celebrarà dissabte. Després d’una campanya de Nadal més aviat fluixa per al sector –que els venedors de loteria atribueixen a un boicot a la loteria estatal per la situació política a Catalunya–, amb una caiguda de vendes del 13,4% respecte a l’any passat, les vendes per al sorteig de Reis remunten. Segons els venedors de loteria consultats per aquest diari, la previsió és tancar la campanya amb unes xifres similars a les del 2017 o amb un lleuger descens. “Els dècims d’aquest sorteig solen comprar-se a última hora, aquesta és una bona setmana per a les vendes”, va afirmar Jesús Colell, delegat a Lleida de la Societat Espanyola de Loteries i Apostes de l’Estat. En aquesta mateixa línia es va pronunciar David Masip, president de l’Associació Provincial d’Administradors de Loteries de Lleida. “Molts clients reinverteixen els diners cobrats dels dècims del sorteig de Nadal. És una campanya molt lligada a la del grossa. Si la primera va bé, el Nen també”, va explicar.

El sorteig del Nen ha estat històricament generós amb la província. Sense anar més lluny, fa dos anys va deixar part del primer premi a la capital. També a Lleida va caure el primer premi el 1996, a Sort (1994 i 1996) i a Tremp (1998). De fet, Lleida és la província catalana amb una consignació més alta per habitant, que aquest any és de 26,95 euros (la mitjana catalana és de 13,73 euros). L’any passat es van vendre a tota la província bitllets per valor de 9,3 milions d’euros, amb un augment de les vendes respecte a l’any anterior de l’1,33%. El sorteig repartirà 700 milions d’euros en premis, 200.000 € per dècim el primer.

Lleida té la consignació més alta de Catalunya per al sorteig del Nen, amb 26,95 euros per habitant

Un 30% dels afavorits al Sorteig Extraordinari de Nadal reinverteixen una mitjana de 20 euros del premi en el del Nen, segons un estudi de Ventura24 sobre els hàbits de compra de loteria per internet. La investigació indica que la despesa mitjana dels usuaris que compren loteria per a aquest sorteig a través d’internet se situa en 43 euros, la qual cosa representa tres euros menys que al sorteig de Nadal. D’altra banda, l’estudi assenyala que el perfil del comprador mitjà correspon a un home d’entre 30 i 49 anys, similar al que acostuma a fer la despesa en loteria de Nadal online. En relació amb les regions on més s’inverteix, Ceuta i Melilla són al capdavant de les comunitats amb més despesa mitjana, amb 54 i 53 euros, respectivament. Per la seua part, Madrid i Catalunya encapçalen el rànquing de les comunitats més digitalitzades, amb el 22% i 20% dels compradors que gestionen la loteria per internet.

Una compradora de loteria del Nen, ahir en una administració de Cappont.

Una compradora de loteria del Nen, ahir en una administració de Cappont.ÒSCAR MIRÓN

tracking