SEGRE

Els joguets tradicionals es mantenen malgrat l'auge de robots i drons

Aquest any ha triomfat la col·lecció de Lego de Starwars, i de Playmobil la dels Caçafantasmes

Imatge d'arxiu d'una botiga de joguines.

Imatge d'arxiu d'una botiga de joguines.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En la recta final de la campanya de Nadal, els joguinaires expliquen que malgrat l’augment de vendes de robots, drons i un altre tipus d’articles tecnològics, els joguets tradicionals "es mantenen sempre", com les cuinetes i la plastilina. "La robòtica està augmentant molt", ha explicat a Efe el responsable de màrqueting de Tio Sam, Javier Tenor, però "el tradicional es ven sempre", com les figures de Lego i Playmobil, els tricicles o els supermercats de joguet.

Els drons i els robots, per muntar i programar, pugen en vendes, així com un nou tipus de joguet que combina el joc manual amb el digital, a través del mòbil, tot i que "encara és una petita part del mercat", ha afegit Tenor.

Aquest any ha triomfat la col·lecció de Lego de Starwars, i de Playmobil la dels Caçafantasmes i dels romans, encara que aquestes tendències són diferents cada any perquè "les referències van canviant", segons Tenor.

Les sèries i els programes infantils de televisió tenen un paper clau en la popularitat dels joguets perquè "marquen molt les tendències del mercat", han explicat a Efe fonts d’El Corte Inglés. Aquest any també estan molt demandades les princeses Disney, els joguets de la sèrie televisiva Lady Bug i els de Ben 10, una sèrie americana de dibuixos animats.

Les compres nadalenques s’han retardat aquest any, una cosa que Tenor apunta que es podria deure a la incertesa política a Catalunya, encara que a nivell estatal també s’ha produït i El Corte Inglés suggereix que es tracta d’una tendència a llarg termini.

"Encara que portem anys intentat anticipar la compra de joguets amb la intenció que no es deixin les compres per al final, el cert és que els espanyols el continuem deixant per als últims dies", han explicat.

En els quatre dies previs a Reis, el sector joguinaire concentra el 12% de les vendes de tot el període nadalenc.

Des de la Fundación Pere Tarrés recorden la importància que els joguets "estimulin" en el nen la imaginació, la creativitat i la cooperació, i no s’utilitzin només per fomentar el consumisme i mantenir el nen ocupat. "El joc és l’eina innata que utilitzen els nens per aprendre i conèixer el seu entorn", han afegit, i per això recomanen els jocs on el petit "participi de manera activa" i no sigui només un simple espectador.

A més, és important "compartir temps de joc" amb els petits, perquè és una manera d’"enfortir els vincles afectius i educatius entre pares i fills". Des de la Fundació també aposten pels joguets produïts amb materials respectuosos amb el medi ambient i els venuts al comerç de proximitat, que moltes vegades tenen productes fets amb "materials de qualitat que duren més temps".

tracking